08.05.2021-14:02 (Son Güncelleme:07.12.2021-15:07)


1

MÜRDÜM ERİKLİ TURTA TARİFİ

MÜRDÜM ERİKLİ TURTA TARİFİ

Hamuru için malzemeler: 150 gr soğuk tereyağı, 1 adet yumurta, 1 çay bardağı pudra şekeri, 3 yemek kaşığı zeytinyağ veya sıvı yağ, 2 yemek kaşığı nişasta, 2 yemek kaşığı su, 3 su bardağı + 1 yemek kaşığı un, 1 paket vanilya İçi için malzemeler; 10-12 adet mürdüm eriği, 3 yemek kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 1 silme çay kaşığı tarçın, 1 tatlı kaşığı nişasta Erikleri küp şeklinde doğrayın. Şeker ekleyerek orta ateşte pişirin. Marmelat kıvamına gelince tarçın ve tereyağı ekleyin. Güzelce karıştırın ardından da su ile incetilmiş nişasta ekleyin tekrar karıştırın ocaktan alarak soğumaya bırakın. Hamuru için tereyağı, yumurta ve pudra şekerini yoğurun. Sonrasında diğer malzemeleri ekleyin. Hamur yapışkan olmayan bir kıvama geldiğinde ikiye bölün. Hamuru buzdolabında yarım saat bekletin sonrasında hamuru borcama yerleştirin. Soğumuş olan eriği hamurun ortasından başlayarak yayın. Önceden ısıtılmış 180 derce fırında üzeri hafif pembeleşsene kadar pişirin.



2

TAZE İNCİRLİ MUHALLEBİ TARİFİ

TAZE İNCİRLİ MUHALLEBİ TARİFİ

Malzemeler: 2 su bardağı süt, 5 yemek kaşığı şeker, 1 yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı labne, 1 paket vanilya, 4 adet olgun taze incir. Süt, şeker, yumurta sarısı ve un tencereye alarak karıştırın. Kıvamı alınca ocaktan alarak soğumaya bırakın. Ilıyınca vanilyayı ve labneyi ekleyerek mikserle pürüzsüzleşene kadar karıştırın. Taze incirleri ortadan ikiye kesin çay kaşığı ile içlerini oyarak muhallebiye ekleyin bir kez daha karıştırın. Şimdi kuplara dökebilirsiniz.



3

KUŞBURNU MARMELATI

KUŞBURNU MARMELATI

Malzemeler: 3 kg kuşburnu, 2 Litre su, 1 kg şeker. Kuşburnuların başlarını bıçak ile temizleyin ardından yıkayın. Yumuşayana kadar pişirin sonrasında süzgeçten geçirin. Tencerenin dibine 3 yemek kaşığı sıvıyağ döküp yağlayın ardından da karışımı dökün. Karışım kaynayana kadar ocakta tutun. Karışımınız boz kıvamını alınca şekeri ilave ederek bu şeklilde 5 dakika daha kaynatın. Son olarak sıcak halde kavanoza ekleyebilirsiniz.



4

KAKAOLU BÖĞÜRTLENLİ KEK TARİFİ

KAKAOLU BÖĞÜRTLENLİ KEK TARİFİ

Malzemeler: 3 yumurta, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı süt, 1/2 su bardağı sıvı yağ, 2,5 su bardağı un, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 2 yemek kaşığı kakao Üzeri için: 100 gram böğürtlen. Yumurta ve şekeri beş dakika çırpın. Sıvı malzemeleri ekleyip karıştırın. Un vanilya kabartma tozunu eleyerek ekleyin 2 dakika daha çırpın. Bir kaseye kek hamurundan ayırın ve kakao ekleyin. Tereyağ ile kek kalıbını yağlayın. Önce kakaolu sonra ise beyaz hamuru kalıba dökün. Üzerini taze böğürtlenle süsleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.



5

ERİKLİ CHEESECAKE TARİFİ

ERİKLİ CHEESECAKE TARİFİ

Hamuru: 4 yemek kaşığı şeker, 100g tereyağı, 1,5 su bardağına yakın un (225g), 1 adet yumurta İçine: 500g labne yada quark, 1 tatlı kaşığı vanilya özütü yada 1 paket şekerli vanilin, yarım su bardağı şeker (100g), yarım limon kabuğu rendesi, 2 adet yumurta, 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta, 5 yemek kaşığı sıvı yağ (50ml), yarım su bardağı krema (100ml), 500g mürdüm eriği Kırıntıları: 1 su bardağı un, 75g yumuşak tereyağı, yarım su bardağına yakın şeker, 50g file badem Hazırlanışı: Bir kabın içine hamur malzemelerini koyup yoğurun. Hamurun 26lık kelepçeli pasta kalıbına eliniz ile bastırarak yayın, kenarını 2cm kadar çıkarın. Çatalı tabanına birkaç kez batırıp çıkarın iç harcını hazırlayana kadar buzdolabında bekletin. İç harcı için bütün malzemeleri bir kapta çırpın. Erikleri dörde bölerek hamurun üzerine dağıtın. İç harcını pasta kalıbına dökün. Kırıntısı için, file badem hariç, bütün malzemeleri bir kaba alarak kadar yoğurun. File bademi ekleyerek biraz karıştırın sonra kırıntıları iç harcın üzerine dağıtın. Önceden ısıtılmış fırında 170 derece alt üst ayarda 70dk kadar pişirin. Pişme tamamlandığında hemen fırından çıkartmayın. Fırını kapatıp kapağını açıp 30dk kadar içinde beklettikten sonra çıkarın. İyice soğumaya bırakın. Buzdolabında bekletip ertesi gün servis yapın.



6

KURU MEYVELİ KEK TARİFİ

KURU MEYVELİ KEK TARİFİ

Meyveli kek için gerekli olan malzemeler: 3 yumurta, 1 su bardağı şeker,1 su bardağı süt, yarım su bardağı sıvı yağ, 1 paket hamur kabartma tozu, 1 paket vanilya, yaklaşık 2 buçuk su bardağı un ve 1 su bardağına yakın meyve kurusu. Meyveli kek için ilk olarak toz şeker ve yumurta iyice yüksek devirde çırpın ardından da sıvı yağ ve sütü ekleyin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip malzemeleri güzelce çırpın son olarak kuru meyveleri ekleyip spatula ya da kaşıkla karıştırın. Hazırladığınız hamuru yağlanmış kalıba dökün ve fırına sürmeden önce üzerine de biraz meyve kurusu serpiştirin. 160 derecede ısıtılmış fansız fırında pişirin. 45 ila 50 dk sonra kürdan testi ile piştiği kontrol edip fırından alın. Üzerini temiz bir bezle örterek soğuyana kadar bekletip sonrasında kolaylıkla ters çevirebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR