Çiftçiler Mağdur! Kars’taki 517 Camide Yağmur Duası Edildi

Kars İl Müftülüğü’ne bağlı 517 camide cuma namazının ardından çiftçilerin refahı ve kuraklığın son bulması için yağmur duası yapıldı.

04.06.2021-19:32 - (Son Güncelleme: 04.06.2021-19:32) Çiftçiler Mağdur! Kars’taki 517 Camide Yağmur Duası Edildi

Kars’ta son zamanlarda yaşanan kuraklıklar beraberinde birçok sorununda arkasından getirdi. Kuraklığın sebep olduğu sorunlar nedeniyle tarlalarda çiftçiler zor durumda kaldı. Buna bağlı olarak ise Kars şehir merkezinde yer alan Evliya Camisi’nde kılınan cuma namazının ardından Müftü Yusuf Eviş, cemaate konuştuğu vaazında kuraklığa ve getirdiği birçok soruna da değindi. 

İL GENELİNDE YAĞMUR DUASI YAPILDI 

Eda edilen cuma namazıyla beraber Evliya camiisinde Müftü Yusuf Eviş’in yaptığı vaaz sonrası tüm cemaat ile beraber yağmur duası yapıldı. Diğer yandan il genelinde bulunan toplam da 517 camide de yağmur duası okundu. 

‘ÇİFTÇİLER MAĞDUR’ 

Kars’ın Digor ilçesinde de Ziraat Odası Başkanı İsmet Hagi ile yönetim kurulu üyeleri, Kocaköy’e gitti. Kocaköy’e giden yönetim kurulu üyeleri orada bulunan çiftçilere ziyarette bulundu. Yağmur yağmaması sebebiyle meydana gelen kuralık yüzünden kuruyan tarlalarda gözlemleme yapan Hagi, çiftçilerin bu durum karşısında çaresiz olduklarını ve ihtiyaçlarını karşılayamadıkları için mağdur olduklarını dile getirdi. 

HAYVANLARA ARPA VE BUĞDAY YEDİRİYORLAR 

Meydana gelen kuraklıktan dolayı kötü bir şekilde etkilendiklerini ve gerekli su ihtiyacını karşılayamadıkları için tarlalarından ürün toplayamayacaklarını söyleyen çiftçiler de arpa ve buğdayları başak vermeden sararıp, kötü olup kuruduğu için hayvanlara yedirdiklerini belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal