17.02.2020-17:17 (Son Güncelleme:28.03.2024-18:18)


1

Sevdiklerimiz tarafından aldığımız çiçekler kısa sürede solmaya, sarkmaya ve parçalanıp çürümeye başlar. Bu durumda da çöpe atmak zorunda kalırız. Fakat sizin için bir araya getirdiğimiz bu üç yöntem sayesinde çiçeklerinizi çürümeden kurutup saklayabilirsiniz. İşte çiçek kurutma yöntemleri...



2

Kitap Arası Yöntemi

Kitap Arası Yöntemi

Gerekli malzemeler: İki tane ağır kitap, Mumlu kağıt



3

Nasıl Yapılır?

Nasıl Yapılır?

Kitabın tam ortasını açın, kitabın sayfalarını korumak için sayfanın üzerine bir parça mumlu kağıt koyun ve çiçeği sayfanın tam ortasına yerleştirin. Kitabı kapatın ve biraz daha baskı yapması için üzerine ikinci kitabı da koyun. Yaprakların tamamen kuruması yaklaşık bir ay sürecektir, ancak hafta bir kez mumlu kağıdınızı değiştirmeniz gerekir.



4

Mikrodalga Yöntemi

Mikrodalga Yöntemi

Gerekli malzemeler: İki ağır seramik tabak, Kağıt havlu, Mikrodalga



5

Nasıl Yapılır?

Nasıl Yapılır?

Çiçeğinizi hemen kurutmak ve çürümesini engellemek istiyorsanız, mikrodalga tekniğini kullanabilirsiniz. Bir tabağın üzerine iki kat havlu kağıt koyun. Çiçeğinizi üzerine koyun ve diğer tabağın yüzü öne gelecek şekilde üzerine kapatıp sertçe bastırın. Bu şekilde mikrodalga fırına koyun ve çiçek kuruyana dek yaklaşık bir dakika aralıklarla kontrol edin.



6

Havada Kurutma Yöntemi

Havada Kurutma Yöntemi

Gerekli malzemeler: Lastik bant İp



7

Nasıl Yapılır?

Nasıl Yapılır?

Çiçekleriniz hafiften kurumaya başladığında vazodan çıkarıp buketin saplarını bir arada tutmak için bir lastik bant ile sarın. Daha sonra ipi bandın etrafına bağlayın. Fazla güneş almayan bir pencere kenarına baş aşağı asın. Kurutma işlemine yardımcı olması için pencereyi açıp içeriye temiz havanın girmesini sağlayın. Tamamen nemsiz bir hale gelene kadar yaklaşık iki hafta boyunca çiçekleri kontrol edin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR