Chrome Artık Daha Az Batarya Tüketecek

Google’ın web tarayıcısı Chrome en çok kullanılan web tarayıcısı olma özelliğini elinde bulunduruyor. Ancak uygulama mobil cihazlardaki aşırı pil tüketimi konusunda fazlasıyla cömert davranıyordu. Şirket üzerinde çalıştığı güncelleme ile bu sorunu çözmeyi planlıyor.

15.05.2020-17:12 - (Son Güncelleme: 15.05.2020-17:10) Chrome Artık Daha Az Batarya Tüketecek

Yakın dönemde eklediği özelliklerle tarayıcısının popülerliğini oldukça artıran Google, Chrome’un batarya optimizasyonu konusundaki verimliliği ile kullanıcılarınca çok sayıda eleştiri alıyordu. Özellikle mobil cihazlarda pil tüketimi konusunda cömert davranan tarayıcı için bu konuda bir güncelleme geliştiriliyor.

Bununla birlikte Google Chrome üzerinde çıkan zararlı veya sinir bozucu reklamlar da engellenecek. Uygulamanın arka planda çalışan ve cihaz performansını etkileyen hizmetleri olduğunu söyleyen Google, Chrome'da artık bu gibi reklamlara veya hizmetlere yer vermeyecek.

Bu sayede pil tasarrufu sağlayacak olan Google, veri tasarrufunda da yol katedecek. Tabi veri tasarrufu için başka çalışmalar da yapılıyor. Güncellemenin yaz aylarında yayınlanması bekleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal