CHP’nin İçerisinde Adaylık Savaşları Kızışıyor: İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’na Karşı!

Son dönemlerde kulisler CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun Genel Merkezi dinlemeden başı buyruk hareket ettiği yönünde dedikodularla çalkalanıyor. Diyarbakır ziyaretini Genel Merkez’in onaylamamasına rağmen yaptığı yönündeki iddiaları var.

18.10.2021-10:31 - (Son Güncelleme: 18.10.2021-11:32) CHP’nin İçerisinde Adaylık Savaşları Kızışıyor: İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’na Karşı!

tutumlarıyla konuşulan Ekrem İmamoğlu’nun son dönemlerde Genel Merkez’den ayrı yaptığı programı uyguladığı hiçbir onay almadan çeşitli halkla ilişkiler çalışmaları yürüttüğü kulislerin en çok konuşulan konularından biri. 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı olmak isteyen İmamoğlu’nun olası rakiplerini seçim gelmeden egale edebilmek için şehir turlarına başladığı ve bu turlarda Genel Merkezin rızası olmadığı biliniyor.


İMAMOĞLU CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIK TURUNA İZİNSİZ BAŞLADI

Daha önce Trabzon, Bayburt ve Erzurum’u ziyaret eden Ekrem İmamoğlu geçtiğimiz gün ise Diyarbakır’ı ziyaret etti. Burada çeşitli temaslarda bulunan İmamoğlu’nun bu ziyaretinin Genel Merkez’in müsaade etmemesine rağmen gerçekleştiği, Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibiyle arasının açık olduğu biliniyor. Kılıçdaroğlu'nun yardımcısı Seyit Torun'u arayarak Ekrem İmamoğlu'nun Diyarbakır gezisini iptal etmesini söylediği Torun'un da İmamoğlu'nu arayarak bu bilgiyi aktardığı biliniyor. İmamoğlu'nun ise "ben  yola çıktım, Diyarbakır'a gideceğim" dediği biliniyor. Kılıçdaroğlu’nun “gitme” demesine rağmen Diyarbakır ziyaretini gerçekleştiren İmamoğlu’nun destekçileri ise Canan Kaftancıoğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener. İmamoğlu’nun 2018 seçimleri sürecinde sık sık Kaftancıoğlu ile karşı karşıya gelmesine rağmen son dönemlerde uzlaştıkları ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri için birlikte hareket edecekleri CHP kulislerinde konuşulan konulardan bir diğeri. Meral Akşener’in İstanbul’un ikinci fatihi olarak ilan ettiği İmamoğlu’na tam destek verdiği ve çalışmalarını yakından takip ettiği biliniyor. 

İMAMOĞLU’NDAN EVLAT NÖBETİNDEKİ ANNELERE ZİYARET YOK, CHP’LİLER DEĞİL HDP’LİLER KARŞILADI


CHP’li İmamoğlu’nun Diyarbakır ziyareti ise önümüzdeki günlerde sıkça konuşulacağa benziyor. İkinci kez ziyaret ettiği Diyarbakır’da yine evlat nöbetindeki Diyarbakır annelerini ziyaret etmedi. 776 gündür PKK’nın dağa kaçırdığı evlatları için nöbet tutan Diyarbakır annelerini ziyaret etmemesi bunun yerine PKK’nın siyasi uzantısı HDP’li heyetle çeşitli temaslarda bulunması sosyal medyada eleştiri konusu oldu. 


Ayrıca bu ziyarete Genel Merkez onay vermediği için Ekrem İmamoğlu’nu Diyarbakır ziyaretinde CHP’li Örgüt üyeleri değil HDP’li teşkilat üyeleri karşıladı.

“İMAMOĞLU SEÇİMİ GÖREMEZ”

Kulislerde konuşulan bir diğer konu ise İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı seçimlerini görmeden CHP içerisinde bir itibar suikastine uğrayabileceği yönünde. Daha önce parti içerisinde öne çıkan bir çok isme çeşitli itibar suikastleri yaparak yok eden Kılıçdaroğlu ve ekibinin İmamoğlu’na da aynı tutum içerisinde olması bekleniyor. İmamoğlu’nun bu yüzden sadece parti içerisinde değil ittifak içerisinde de sıkı bir iletişim stratejisi geliştirdiği HDP ve İYİ Parti ile sıkı diyalog içerisinde olduğu ve hazırlıklarını çok yönlü olarak sürdürdüğü biliniyor.

AKŞENER’DEN İMAMOĞLU’NA TAM DESTEK

Kulislerde konuşulan bir diğer konu ise İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı seçimlerini görmeden CHP içerisinde bir itibar suikastine uğrayabileceği yönünde. Daha önce parti içerisinde öne çıkan bir çok isme çeşitli itibar suikastleri yaparak yok eden Kılıçdaroğlu ve ekibinin İmamoğlu’na da aynı tutum içerisinde olması bekleniyor. İmamoğlu’nun bu yüzden sadece parti içerisinde değil ittifak içerisinde de sıkı bir iletişim stratejisi geliştirdiği HDP ve İYİ Parti ile sıkı diyalog içerisinde olduğu ve hazırlıklarını çok yönlü olarak sürdürdüğü biliniyor. Meral Akşener’in İstanbul’un ikinci fatihi olarak ilan ettiği İmamoğlu’na tam destek verdiği ve çalışmalarını yakından takip ettiği biliniyor.

MİLLİYETÇİ SEÇMEN HDP İLİŞKİSİNDEN RAHATSIZ

Ekrem İmamoğlu’na belediye seçimlerinde İYİ Parti ile ittifak içerisinde olduğu için oy veren milliyetçi seçmen ise HDP ile olan ilişkiden oldukça rahatsız. Seçim sürecinde sık sık milliyetçi seçmenin hoşuna gidecek tarzda seçim çalışmaları yürüten İmamoğlu’nun Diyarbakır’da 776 gündür evlat nöbetinde olan anneleri ziyaret etmemesi HDP’li üyelerle sıcak fotoğraflar paylaşması milliyetçi seçmen tarafından sosyal medyada eleştiri konusu oldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal