CHP'li Belediye İşçileri Greve Gitti!

CHP'li Kadıköy Belediyesi işçileri enflasyon oranında zam isterken, Kadıköy Belediyesi enflasyonun yarısından daha az bir zam teklif etti. İşçiler gece 00.01 itibari ile grev pankartı astı. Binada kaloriferler kapatıldı. Bu sayının daha da yükselmesi bekleniliyor.

16.02.2021-12:16 - (Son Güncelleme: 16.02.2021-12:16) CHP'li Belediye İşçileri Greve Gitti!

CHP'li Kadıköy Belediyesi ile işçiler arasındaki sekiz aydır yürütülen Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde Kadıköy Belediyesi işçilerin isteklerini kabul etmeyince 2.300 işçi greve gitti. Binaya grev pankartı asıldı. Kaloriferler kapatıldı.

Konuya dair geçtiğimiz günlerde Kadıköy Belediyesi önünde toplanan işçiler adına açıklama da bulunan Genel-İş Sendikası Anadolu Yakası 1 No'lu Şube Başkanı Ahmet Arıkan, sözleşme sürecinde son aşamaya gelindiğini söylemişti.

TALEPLERİMİZDE EŞİT ADIM ATMALIYIZ

Sözleşme görüşmelerinde yedi ayı geride bıraktıklarını ifade eden Arıkan, ''Bugün buraya daha önce açıkladığımız gibi kitlesel katılımla grev kararımızı astık. Bizler hakkımızı istiyoruz arkadaşlar. 7 aydır masadayız. Taleplerimizde eşit adım atmalıyız. Bizden 5 adım, kendileri 1 adım atarsa olmaz bu iş. 6 adımın varsa, bizden 3, onlardan 3 adım atmak gerekir. Biz burada kutlama halayları çekeceğiz. Eğer olmazsa süreç bellidir. Ayın 16'sında greve çıkacağız. Sizin beklentiniz karşılanmadan bu iş bitmeyecektir'' diye açıklama yaptı. 

GREVE KATILAN İŞÇİ SAYISI 7.500 İŞÇİNİN DAHA KATILMASI BEKLENİYOR

CHP'li Kadıköy Belediyesi'nde işçiler bu gece saat 00.01 itibariyle greve başladı. Ataşehir ve Kartal Belediyesi işçilerinin de grev hazırlığında olduğu, toplamda 7.500 işçinin katılması düşünülüyor. Haklarını alamadıklarını ifade eden işçiler Belediye binasına girip pankart astılar.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal