CHP’li Belediye İçin Kritik Görev! Heykeller Sayılmaya Başlandı

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çok önemsedi heykellerin sayım ihalesini kazanan Ozan Can Durdu resmen iş başı yaptı.

27.07.2021-10:28 - (Son Güncelleme: 27.07.2021-11:39) CHP’li Belediye İçin Kritik Görev! Heykeller Sayılmaya Başlandı

Ozan Can Durdu, Karşıyaka Spor Kulübü’nde yer alan 6 farklı branşı sembolü olan figürlerin olduğu Karşıyaka Belediyesi 100. Yıl KSK Anıtı önünde heykel sayımı yaparken görüntülendi.

Kamuoyunda büyük ses getiren İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 'heykel sayma' ihalesinde sıra işi yapmaya, yani heykelleri saymaya geldi. 

Yeni Asır, ihaleyi 171 bin 558 liralık teklif ile kazanan girişimci Ozan Can Durdu'nun Karşıyaka Zübeyde Hanım Mahallesi'nde heykelleri sayarken çekildiği anlar görüntülendi. Durdu, futbol, basketbol gibi Karşıyaka Spor Kulubü'nde yer alan 6 farklı branşı sembolize eden figürlerin bulunduğu Karşıyaka Belediyesi 100. Yıl KSK Anıtı önünde heykelleri sayarken fotoğrafı çekildi.

HİZMETTE ÇIĞIR AÇAN İŞ HEYKEL YAPMAK

CHP'nin heykel belediyeciliğinde yeni bir devir açan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin "İzmir ili heykel, anıt ve rölyef envanteri çıkarılması hizmet alımı" isimli heykel sayma ihalesi geçtiğimiz ay 11 Mayıs'ta elektronik ortamda yapıldı. İhaleye İzmir başta olarak, İstanbul, Adana, Ankara ve Diyarbakır gibi illerde çalışmalar yapan 11 farklı firma ve kişiden teklif geldi.

 254 bin 697 lira 50 kuruş muhammen bedelle çıkılan ihaleye, en yüksek 1 milyon 535 bin lira, en düşük 171 bin 588 teklif verildi. İhale, en düşük teklifi veren 27 yaşındaki Ozan Can Durdu isimli genç girişimcide kaldı.

OZAN CAN DURDU HEYKELLERİ NASIL SAYIYOR?

İzmir metropol alandaki 11 ilçede bu kamusal alanlardaki heykel, anıt ve rölyeflerin tek tek tespiti yapılıyor. Bunun için önce bu alandaki mevcut çalışmalar derleniyor. Daha sonra saha çalışması yapacak ve heykelleri sayıyor. Tespiti yapılan her bir heykel, anıt ve rölyef için eserin adı, sanatçısı veya sanatçıları, yapım veya dikiliş tarihi, malzemesi, açık adresi ve arsa öykülemesinden oluşan formları dolduruyor. Tespit edilen eserleri haritada işaretliyor. Her eserin dört yandan en az ikişer adet fotoğrafını çekiyor. Tabelası olmayan eserleri belirliyor.

SÖZLEŞME İMZALAMIŞTI

Geçtiğimiz yıl Ankara'dan gelip İzmir'e yerleşen ve İkarus Medya şirketi ile prodüksiyon işleri yapan Durdu, ihaleyi kazanmasından sonra geçtiğimiz günlerde belediye ile heykel sayım işi için sözleşme imzaladı. Sözleşmeden sonra konuşan Durdu, kimse ile özel bir bağlantısı bulunmadığını ve kendi çapında iş yapmaya çalışan bir girişimci olduğunu söylemişti. Durdu, "Siyasi anlamda hiçbir parti ve kişiyle bağlantım yok. 10 senedir iş hayatındayım. Bir yıl önce Ankara'dan İzmir'e geldim. Geçmişte birçok kuruluşa iş yaptım. Birçok kuruma proje hazırlayıp sunuyorum. Kabul ederlerse çalışıyorum. Geri dönüş çok az oluyor. Bu yüzden ihaleleri de takip ediyorum ve yapabileceğimi düşündüğüm işlerle ilgili ihalelere giriyorum. Bu ihaleyi de Elektronik Kamu Alımları Platformu üzerinden gördüm ve katılmaya karar verdim" demişti. 1.5 milyon liradan fazla tekliflerin de olduğu ihalede 171 bin liralık teklif sunduğunu ifade eden Ozan Can Durdu, şunları söylemişti: "Bu muhammen bedelin altında bir teklif. Bu işi bu maliyetle yapabileceğimi hesaplayarak teklif verdim. İşin başında bizzat ben duracağım. İşimi yıl sonuna kadar tamamlayıp teslim edeceğim. Bunun yanında gerek İzmir gerekse de İstanbul, Ankara gibi başka kentlerdeki ihaleleri de takip ediyorum."

9 KİŞİLİK EKİPLE ÇALIŞIYOR

Yeni Asır'ın yaptığı haberin göre, genç girişimci Durdu'nun İzmir'in heykellerinin sayımı için 9 kişilik bir ekiple çalıştığı aktarıldı. Ekibin Karşıyaka'da başladıkları çalışmaları Çiğli, Buca, Balçova ve Gaziemir'de devam ettiği belirtildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal