Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et
CHP’de Neler Oluyor?
Erdal Şimşek
CHP’de Neler Oluyor?
26.10.2020 Pazartesi 11:54

Daha önce de belirttiğimiz gibi artık haftada bir kere iç politik gelişmeler ile ilgili bilgiler paylaşacağız. Bilgilerden kastım, politik kulislerin en mahrem dairesinde yaşananları sizlerle paylaşmak.

Bu Pazar da Sabah namazından sonra Ankara’ya revan olduk. Çukurambar’dan Cinnah’a, Çay Yolu’na, Ümitköy’e kadar mini bir tur yaptık.

İP’de Meral Akşener’e “torun bakıcılığı yolu” gözüktüğünü belirttiğimiz kulis yazımız çok büyük ilgi gördü. Ve bu çok normaldi çünkü bilgiler tamamen doğru. Sadece darbeci bir askerin oğlu olan Ümit Özdağ’ın harekete geçirileceği konusunda net bilgi elime ulaşmadığı için paylaşmamıştım. Double check edemediğim için paylaşmamıştım.

Ümit Özdağ’ın çıkışı da o yazımızda dile getirdiğimiz konuyu hızlandırma amacıyla yapılan bir siyasi atraksiyondu ve bunu çok iyi başardılar. Özdağ’ın bu çıkışı, İP’teki yıkımı hızlandırarak, Babacan’ın Meclis Grubu kurması çabasına matuftur.

İP ile ilgili herkes, malumun ilamı ile uğraşıyor. İP’teki esas derin FETÖ hala “uykuda” bekletiliyor.  “Uykuda bekletiliyor”daki kastım, sessiz duruyor değil. Arada bazı konularda çıkışlar yaparak bütün dikkatleri üstüne toplamayı başarıyor. Konuşma metinlerinin nereden hazırlandığına kadar bilgiler bizde mevcut. Lakin İP’te yıkım sürecini hızlandırmak için harekete geçtiği zaman bu bilgileri kamuoyu ile paylaşacağız.

Aldığım kesin bilgilere göre FETÖ bir ikilemde bulunmuş durumda. FETÖ’nün üst aklı, malum şahsın da bir an önce harekete geçip yıkımı hızlandırması istiyor. FETÖ’nün kurmay heyeti ise, bu şahsı yıkım sonrasında olunacak bölünmede, Koray Aydın’ın yanında yamamaya çalıyor. FETÖ ve üst aklı bu konuda bir karara vardığında bilgileri sizlerle paylaşacağız.

Hülasa, Okyanus ötesi, kendi İP’inden tamamen umutsuz oldu.

İP’teki dağılmayı bir kenara bırakarak CHP’ye dönmek istiyorum.

Ümitköy’de oldukça mütevazı bir evde (maalesef yeni siyasilerin tamamının evleri minik bir saray yavrusu) CHP’nin “görünmeyen abi”lerinden, akıl hocalarından, yaşı 70’i aşmış bir sanayici ile yıllar sonra yeniden bir araya gelmenin keyfini yaşadık. Erdal İnönü’den bu yana CHP’nin “görünmeyen akıl”larından biri bu sanayici dostumuz.

Geçmişi yad etme faslından sonra CHP’deki bu “PKK’lileşme” sürecine lafı getirdik. Bu süreci kim başlattı, kim yürütüyor?

CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçtaroğlu bu sürecin neresinde? Plan kendisine mi ait, uygulayıcısı mı yoksa sadece gözetmeni mi?

Duyduklarım beni şaşırtmadı. Fotoğrafın parçalarını bir araya getirip aldığım diğer kulis bilgileri ile birleştirince bütün kareler yerine oturdu.

CHP’nin hızla PKK’lileşme süreci projesi, Okyanus ötesinden geliyor.  CHP’nin “görünmeyen akıl”larından biri olan değerli dostumun verdiği şu ip ucu çok önemli:

“FETÖ terör örgütünün siyasetle ilgilenmediğini söylemek, aptallık değil, bu örgütün propagandasını yapmaktır. Örgüt, Rahşan Hanım ve Bülent Bey üzerinden bu ülkede hükümet oldu hatırlarsanız. Ve o zaman devletin en kılcal damarlarına sızmaya ve kilit noktaları ele geçirmeye başladılar.

Şu anki Türkiye’ye baktığımızda şu soruyu soralım: ‘En çok hangi parti başkanının danışmanları ve milletvekilleri FETÖ’den dolayı tutuklu?”

Bu soruya cevap verirsek, FETÖ’nün hangi partinin beyin kadrosunu ele geçirdiğini görürsünüz. Peki ne yaptı bu kadro?

Öncelikle, Kemal Bey’in etrafında dik duran partide sözü geçen tabanı olan ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin kitlesine hâkim olan insanları tek tek tasfiye etmeye başladılar. Bu tasfiyenin ilk adımı Gürsel Tekin oldu. Çünkü Gürsel Tekin, parti tabanının tümünde bilinen ve etkin bir isimdi. Maalesef partinin ‘milli kanadı’ Gürsel Tekin’in yanında yer almadı. Ve böylece diğerleri de daha kolay bir şekilde tek tek tasfiye edildi. Böylece parti tamamen Okyanus ötesinin kontrolüne geçti. Ve şu anda HDP’den daha çok PKK ile yan yana duruyor görüntüsü veriyor. Bütün bunlarda Kemal Bey’in hiçbir dahli yok. O, sadece izleme ve uygulama yapıyor.

Partinin il ve ilçe örgütlerindeki ulusalcı milli isimler tek tek tasfiye edildi, edilecek. Böylece 2023 seçimlerine parti tamamen tek ses haline getirilip, Okyanus ötesinin sesi haline getirilecek. Ama CHP, FETÖ’nün değil, HDP politikalarının sözcüsü olacak.

Peki 2023 planı ne bunların?

Bu seçimde HDP olmayacak. HDP’liler, CHP listesinden seçime girecekler. Böylece CHP’nin Meclis çoğunluğu sağlanmış olacak. Aynı zamanda da CHP’nin içinde bulunduğu ittifakın adayı cumhurbaşkanlığı seçimini kazanacak.

Cumhurbaşkanı adayının ismini hala gizli tutuyorlar. Ekrem, Mansur, Babacan… Bunların tamamı, kamuoyunun önüne yem olarak atılıp harcanmak istiyorlar. Ekrem’in bir çıkıntılık yapması bekleniyor. Ama onu da politika sahnesinden tamamen silecek kulpu ellerinde bulunuyor.”

“Peki CHP tabanında etkinliği olan ve milli olan isimleri kim tasfiye etti” sorumuza aldığım cevap ise beni şaşırtmadı desem yalan olur. Evet o isimi tanıyordum. İstanbul İl Başkanlığı’na getirildiğinde, “TÜSİAD’ın CHP İl Başkanı” dedikodusu çıkmıştı. Yani TÜSİAD’ın CHP’deki temsilcisi…

Gelişi ve il başkanlığı büyük gürültü koparan bu şahıs Kemal Bey’in danışmanı olduktan sonra sesi soluğu kesildi ve sahneden çekildi.

Meğer bu pozisyon değişikliği ve suskunluk kendisinin tercihi değil, bir görev imiş.

Kemal Kılıçtaroğlu ile Canan Kaftancıoğlu’nun arasını açan ve Canan Hanım’ı da topun ucuna koyanın aynı şahıs olduğunu söyledi CHP’nin akil abisi dostum.

Peki bu isim kim?

Kaynağımın söylediğine göre eski İstanbul İl Başkanı ve Kemal Kılıçtaroğlu’nun sır katibi bir isim.

Bu arada bana biraz zor gelen bir iddia daha öne sürdü sosyal demokrat dostum:

“Bu şahıs, Kemal Bey’in yerine getirilecek.”

Peki ne zaman dediğimde ise her zamanki gibi aklımı kullanmamı isteyen şu cevabı verdi

“Gelişmelere bak, tarihe ulaşırsın.”