CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İslam Dünyasında Meseleler ve Çözüm Yolları Sempozyumu’nda Karl Marx'tan alıntı yaptı

İslam Dünyasında Meseleler ve Çözüm Yolları Sempozyumu’nda Karl Marx'tan alıntı yapan Kemal Kılıçdaroğlu, dinleyicilerin Karl Marx'ı yadırgamayacağını düşündüğünü dile getirdi.

27.06.2022-17:01 - (Son Güncelleme: 27.06.2022-17:43) CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İslam Dünyasında Meseleler ve Çözüm Yolları Sempozyumu’nda Karl Marx'tan alıntı yaptı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Ocakları’nın Kuruluşunun 110. Yılında; Günümüz İslam Dünyasında Meseleler ve Çözüm Yolları Sempozyumu’na katılarak açıklamalarda bulundu.

CHP Lideri'nin konuşmasının en çok dikkat çeken kısmı ise Karl Marx'tan alıntı yapmasıydı. Karl Max'tan alıntı yapması ise sosyal medyada viral oldu.

Marx'ın filozoflar üzerine söylediği bir cümleyi alıntılayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şu şekilde konuşma yaptı;


'Bu ismi yadırgamayacağınıza inanıyorum'

"Değerli bilim insanları. Böylesine önemli bir buluşmada, önemli bir isimden alıntı yapmak istiyorum. Bu ismi yadırgamayacağınıza inanıyorum. Alıntı yapacağım kişi Karl Marx.

Marx, 'Filozoflar dünyayı çeşitli biçimlerde yorumlamışlardır. Oysa sorun onu değiştirmektir' der.

'Sorunun teşhis ve nedenlerini tespit etmek önemlidir'

Sorunların teşhis ve nedenlerini tespit edilmesinin çok önemli olduğunu vurgulayarak sözlerine devam etti, 'Elbette filozof olan, bilim insanı olan sizlersiniz. Ancak bu cümlenin geniş yorumuna atfen şunu söylemeliyim; Sizlerle birlikte biz siyasetçilerin de öncelikli görevi ülkesini ve dünyayı daha iyiye ve daha güzele doğru değiştirmektir. 'dedi ve sözlerine şu şekilde devam etti, 'Elbette bir sorunun teşhisi ve sorunun nedenlerini bilmek önemlidir. Ancak sorunun nasıl çözüleceğine ilişkin önermelerde bulunmak, sorunun teşhis ve nedenlerini tespit etmek kadar önemlidir.' dedi.

Sorunlarını bilmeli ve tartışmalıyız

İslam dünyasının sorunlarını bilmeliyiz ve tartışmalıyız diyerek, 'Eğer sahip olduğumuz bilgiyi var olan sorunları ortadan kaldırmaya dönük olarak yorumluyorsak bir başka soruna da kapı aralamış oluyoruz. Dolayısı ile günümüz İslam dünyasının sorunlarını bilmeli tartışmalı ve hatta gerçeklikle yüzleşebilmeliyiz.' dedi.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal