Chill Ne Demek?

Sokak jargonunda bulunan kelimeler internet tarayıcılarında sürekli aratılmaktadır. Peki, chill Kelimesinin anlamı nedir? Chill kelimesi ne anlamda kullanılır?

16.05.2021-17:11 - (Son Güncelleme: 15.09.2021-15:51) Chill Ne Demek?

Amerika sokak jargonuna ait bir kelime olan chill, internetin yaygınlaşması aracılığı ile Türkçe'ye de geçerek yerleşmiştir. Özellikle sosyal medya içerisinde yaygın olarak kullanılan bu ifade, son zamanlar içerisinde popüler yabancı kelimeler arasında yer alıyor. İngilizce'den dilimize sosyal medya aracılığı ile geçen kelimeler arasında chill kelimesi de merak ediliyor. Vatandaşların 'chill ne demek?', 'chill ne anlamda kullanılır?' gibi aramalar ile incelediği bu kelime, chill time ve chill mood gibi tamlamalarda da sıklıkla yan yana kullanılıyor. Birçok kişi, İngilizce chill kelimesinin anlamı nedir sorusuyla bu kelimenin anlamını ve kullanım sahasını araştırıyor. İşte konu ile ilgili merak edilenler.

CHILL NE DEMEK?

İngilizce'de chill kelimesi fiil olarak üşümek, ürpermek, donmak anlamları ile kullanılmaktadır. İsim olan chill kelimesinin anlamı ise soğuk, serin, dondurucu şeklinde kullanılır. Mecazi anlamda soğuk davranış, serin hareket anlamlarına gelebilen bu kelime veya bu kavram sokak dilinde ise gevşemek, sakinleşmek, rahatlamak anlamlarına gelecek şekilde kullanılır. Bu kelime, chill out şeklinde de kullanılmakta olup aynı anlamı taşımaya devam eder.

CHILL TIME NE DEMEK?

Sosyal medya içerisinde yapılan paylaşımlarda sıklıkla "chill" ya da "chill time" ifadelerine daha çok rastlanır. Bir kahve fincanı, bir kitap, doğa fotoğrafı ya da sakinleştirici bir müzik eşliğinde "chill time" etiketinin kullanıldığı sıklıkla görülür. Bu durumlar ile karşılaşıldığında bu ifade "rahatlama anı, huzur vakti, sakinleşme zamanı" gibi anlamlara gelecek şekilde kullanılır.

CHILL MOOD NE DEMEK?

Mood "ruh hali" anlamına gelen bir kavramdır. Chill mood kavramı ise doğrudan çevirme işlemi yapıldığında "soğuk ruh hali" anlamına gelmektedir. Bu ifadenin kastettiği asıl anlam ise "sakin ve rahat ruh hali" ya da "rahatlama modu" şeklinde kullanılmış olur.

I'M CHILLING NE DEMEK?

Bu ifade kullanıldığında, "oturuyorum, takılıyorum, boş vakit geçiriyorum" gibi anlamlara gelecek şekilde paylaşılmıştır. Bu kavramların yanı sıra "keyifli vakit geçiriyorum" anlamına gelecek şekilde de kullanılabilir.

CHILL OUT MÜZİK NEDİR?

Chill kelimesinin yer aldığı kalıplardan bir diğeri de "chill out müzik" olarak görülebilir. Yarı Türkçe yarı İngilizce oluşumlu bu yeni tamlama şekli "gevşeten, rahatlatan müzik" anlamlarına gelmektedir. Bu ifade ile birlikte oluşturulan müzik listeleri müzik dinleme platformları içerisinde sıklıkla yer almaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal