Cezayir Cumhurbaşkanı Macron'u Rezil Etti!

Tebbun, Cezayir televizyonuna verdiği röportajda, iç ve dış olaylara dair bir dizi açıklamalar yaptı.

02.03.2021-13:33 - (Son Güncelleme: 02.03.2021-13:33) Cezayir Cumhurbaşkanı Macron'u Rezil Etti!

Fransız basınında Fransız Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Cezayir'in Sahil bölgesindeki PKK ile operasyonlarına katılmayı kabul ettiğini vurgulayan açıklamalarına dair konuşan Tebbun, ''Afrika Sahili bölgesinde terörle mücadele operasyonlarına kesinlikle katılmayacağız. Halkımın ordudaki evlatlarını herhangi bir tarafın yanında kurban etmek için kesinlikle göndermeyeceğim'' sözleri ile Macron'u yalanladı.

Tebbun, geçen sene Mart'ta Cezayir'de yapılması planlanan fakat koronavirüs sebebiyle ertelenen Arap zirvesinin interaktif düzenlenmesini uzak ihtimal görerek bu büyüklükte bir zirvenin uzaktan yapılmasının mümkün olmadığını pandemi sonrasında yapılmak üzere ertelendiğini belirtti.

ORDU SİYASETTEN UZAKTIR

Tebbun, ülkede yönetimin sivilleşmesi gerektiği yönündeki Hirak hareketi taleplerinin hatırlatılmasına dair ''Cezayir'de yönetim açıktır ordu profesyonel aşamaya girdi ve siyasetten uzaktır'' dedi. 

Hirak tarafından yapılan isteklerin çoğunu yerine getirdiklerini vurgulayan Tebbun, üçüncü dünya ülkelerinde Cezayir ordusu gibi uzman bir ordunun bulunduğuna ihtimal vermediğini, kendinin Başkomutan ve Savunma Bakanı olması sıfatıyla ordunun kendinden gelen tüm talimatları uyguladığını belirtti.

Tebbun, bugünlerde Hirak hareketi tarafından yapılan gösterilerden rahatsız olmadığını, çünkü 2 sene önce başlayan protestoların sene dönümü olduğunu hatırlattı.

Cezayir'de eski Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika'nın 20 senelik yönetiminin sonunu getiren Hirak protesto hareketi, ''rejimde köklü değişim'' talebiyle Buteflika sonrası da gösterilerini sürdürmüş fakat gerek yönetimin uyguladığı baskılar gerekse dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle protestolarını Mart 2020'de bitirmişti.

Hirak protesto hareketinin başladığı günün 2. senesine denk gelen 22 Şubat'ta Cezayir vatandaşı tekrar meydanlara inmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal