21.03.2021-14:43 (Son Güncelleme:06.10.2021-14:30)


1

Afyonkarahisar’ın Dazkırı ilçesinde rutin kontrol yapan jandarma, durdurdukları bir otomobilin sürücüsünden ehliyet ve ruhsat rica etti. Sürücü Abdurrahman Ö.’nün verdiği evrakların eksik olduğunu görünce sürücüye 235 TL ceza kesti.



2

Jandarma Astsubay Zeki Marmara ve Uzman Çavuş Faruk Yayla, ceza makbuzunu takdim ettikleri sürücünün şehit babası olduğunu öğrendi.



3

Bunun üzerine, şehit babasının elini öpen jandarma ekipleri, özür diledi.



4

Marmara ve Yayla, şehit babası olduğunu öğrendikleri kişiden ceza makbuzunu geri aldı ve üzerinde yazan 235 TL tutarındaki cezayı kendileri ödedi.



5

Abdurrahman Ö. yaşanan olay üzerine Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı’ya ulaştı ve başından geçenleri anlattı.



6

Daha sonra Başkan Kumartaşlı da Dazkırı Kaymakam Vekili Mesut Coşkun’a ulaşarak bilgi verdi. Kaymakam Vekili Coşkun, İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı’nı arayarak yaşanan bu duygusal olay üzerine teşekkür etti.



7

Teşekkür ile yetinmeyen Coşkun, Astsubay Zeki Marmara ve Uzman Çavuş Faruk Yayla’ya teşekkür belgesi ile plaket verdi.



8

Yaşanılan bu olay, ülkemizdeki şehit yakını hassasiyetine ve toplumsal bilince güzel bir örnek olarak hafızalarda yerini aldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR