Ceza İnfaz Kanununda Değişiklik Yapan Kanun Resmi Gazete'de Yayınladı

Son dakika haberine göre, Ceza infaz kanununda değişiklik yapan kanun Resmi Gazete'de yayınlandı.

25.06.2021-07:51 - (Son Güncelleme: 25.06.2021-07:51) Ceza İnfaz Kanununda Değişiklik Yapan Kanun Resmi Gazete'de Yayınladı

Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yer aldı.

Kanuna göre ise Cumhuriyet başsavcısı, Cumhuriyet savcılarının soruşturmayı sonlandıran kararları arasında oluşabilecek farklılıkların giderilmesinde ve bu kararların kanuna uygunluğunun denetlenmesinde görevli ve yetkili olacağı belirtildi.

Bulundukları ceza infaz kurumundan, başka bir kuruma nakil talebinde bulunan hükümlülerden, maddi durumlarının yetersizliğini belgelendirmeleri durumunda nakil giderlerinin de alınmayacağı bildirildi.

ZİYARET SÜRELERİ DEĞİŞTİ

Kader mahkumlarını ziyaret süresi 1 saatten 1,5 saate çıkarılacak. Tutuklu ve hükümlüler bakımından hasta ziyareti amacı ile  verilen mazeret izinleri arasında beklenmesi gereken asgari bir aylık süre şartı kaldırılacak.

ELEKTRONİK MEKTUP

Tutuklular, gerekli teknik altyapının bulunduğu kurumlarda Adalet Bakanlığı tarafından temin edilecek ve belirlenecek usul ve esaslar çerçevesinde elektronik yöntemler ile de mektup alıp, gönderebilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal