03.07.2020-10:33 (Son Güncelleme:24.04.2024-06:58)


1

Son günlerde ülke gündeminin tartışma konusu sosyal medya olurken, sürekli olarak sosyal medya üzerindeki 'zararlı' hesaplardan bahsetmiştik. Sosyal medya üzerinde terör destekçisi binlerce hesap her gün algı yönetmeye devam ederken, algı yönetme isteğinde olan hesaplardan biri de 'Aleksandr Bogdanov @BogdanovCCCP' oldu. Yine Twitter'daki 'atlas de rêve @ruyaatlasi' adlı hesabın paylaşımları ile Sağlık Bakanlığı'nı, Diyaneti ve İslam'ı hedef göstererek alaycı paylaşımlarda bulunan bu hesap ifşa oldu. Yapılan paylaşımlarda ise hesabı yöneten kişinin Cerrahpaşa'da görev alan T.Ç. olduğu öne sürüldü.



2

Hesabı ifşa eden 'rêve @ruyaatlasi' ise Emniyet Genel Müdürlüğü ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu etiketleyerek paylaşımlarda bulundu ve T.Ç.'nin algı yönetimini ortaya çıkardı. 'rêve @ruyaatlasi'nın yaptığı paylaşımlarda yöneltiği sorular ve ifadeleri şu şekilde:



3

"Cerrahpaşa'da doktor olduğunu söyleyen, salgın başladığından beri korku ve yalan bilgiler yayan, sürekli İslam'la, Diyanet'le ve Sağlık Bakanı'yla alay eden, Umrecileri sıklıkla hedef gösteren bir Aleksandr Bogdanov hesabının kime ait olduğunu buldum. Çok ilginç birisi çıktı"



4

Şimdi kendisine merak ettiğim soruları sormak istiyorum. Adın T. Ç. mi? KHK ile ihraç edildin mi? Sol radikal şiddete meyilli örgütlerle ilişki içinde misin? Kahverengi, siyah ve beyaz renklerde bir kedin var mı? İslam'la ilgili takıntının sebebi nedir? "Neden sürekli İslam diniyle alay ediyorsun? Dindar insanları muayene ederken onlara ayrımcılık yapıyor musun? Umrecileri neden sürekli hedef gösteriyorsun?"



5

"15 Temmuz'da darbenin başarısız olmasına üzüldün mü? Türkiye Cumhuriyeti'ni darbecilere işkence yapmakla suçladın mı? 15 Temmuz Şehitleriyle alay ettin mi? Darbeden sonra Yenikapı'da toplananların onursuz olduğunu söyledin mi? Mehter Marşı'ndan rahatsız mısın?"



6

"Sağlık'ta Şiddet Yasası'nın destekleyen bir doktor olarak, insanları sık sık tehdit eder misin? 17/25 Aralık FETÖ'nün darbe girişimini destekledin mi? 'Evet aslında İslam höşmerim dini' ne demektir? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yla alay ettin mi?"



7

"Son ve en önemli sorularım: KHK ile ihraç edildiğini fakat yeniden bir şekilde göreve döndüğünü uzun uzun anlattın mı? Doğruysa KHK ile ihraç edildikten sonra göreve nasıl döndün? Sana yardım eden birileri oldu mu? Olduysa kimler yardımcı oldu? Şimdilik bu kadar."



8

"Yeni bir soru: Darbe gecesi 250 masumu katlederek şehit eden, binlerce masumu sakat bırakan Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) yönettiği "Haramzadeler Ucyuzotuzuc" ve "BAŞÇALAN" youtube kanallarını takip ediyor musun? Cevabını bekliyorum."



9

"Hesabın sana ait olmadığına hala emin misin? İkinizin de hesabınızı aynı anda kilitlemesi sence de şüphe uyandırmıyor mu? İslam'a, Türkiye Cumhuriyeti'ne ve Bakanlara yaptığın alay, hakaret ve iftiraları silmeyi düşünüyor musun? Özür dileyecek misin?"



10

"Özel mesajla beni dava açmakla tehdit ettiğinde seni uyardım ve sana bazı ekran görüntüleri gönderdim. Sana gönderdiklerimden elimde daha çok var. Şimdi sana iki soru daha sorayım. Hala hakaret etmeye devam etmen sence akıllıca bir şey mi? Etrafındakilere yazık değil mi?"



11

"Hesabını kapatmadığına göre konunun ciddiyetini anlamamışsın. Bugünkü sorularım: Umrecilere nefretinin boyutu nedir? Salgının kaynağı dediğin umrecileri ölüme terk eder misin? Umrecilerin ölümüne sebep olacak bilinçli bir tıbbi müdahaleyle cinayet işleme ihtimalin var mı?"



12

"T.Ç. kim? Tanıyor musun? Sana ait kimlik belgesinde bu isim yazıyor mu? Sana muayene olmaya gelen bir din adamına veya dindar bir kişiye nefretin sebebiyle zarar verdin mi? Bilerek yanlış tedavi uyguladın mı? Dindar bir insanın sağlığına olumsuz etkin oldu mu? Kimlik belgene bakabildin mi? Üstünde T.Ç. mı yazıyor? Merak ettim."



13

"Dekanın @drsgonen hoca hakkında rapor alıp görev yerini terk ettiği ve virüs mücadelesinden kaçtığı iftirasını attın mı? Ayrıca hocaların Ali Metin Kafadar, Elif Güzel Meydanlı'ya iftira attın mı?"



14

"Unutuldum sanma, aklımdasın. Beni engelleyerek işlediğin suçlardan kurtulamayacaksın. İhbar İçişleri Bakanlığı'na ulaştırıldı, zamanın daralıyor."



15

"Korkudan sesin kısılmış, bazı twitleri silmişsin, Ekrem İmamoğlu'na üstü kapalı çakmaya bile başlamışsın. Ama böyle kurtulamazsın." BAKANLIK UYUYOR MU? Bu durum nisan ayında gündeme gelirken, T.Ç.'nin hala görevde olduğu da belirtildi. T.Ç. ile ilgili herhangi bir girişimde bulunulup bulunulmadığı da merak edilen diğer sorulardan biri oldu. Sosyal medya düzenlemesinin gündemde olduğu bu kritik dönemde, konunun önem ve hassasiyeti göz önüne alındığında böyle bir şeyin dikkatten kaçması yapılan eleştirilerden biri oldu. Haber365.com.tr olarak konunun takipçisi olacağız ve gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR