Ceren'in Ölümüyle İlgili Kan Donduran Detaylar: Genç Kızı Gömdükleri Çukurun Üzerinde Yemek Yiyip Alkol İçtiler

İzmir Bornova'da, 16 yaşındaki Ceren Duman, Tahir Yıldız ve Sinan Özen ile beraber uyuşturucu madde kullandıktan sonra yaşamını yitirmişti. Ceren'in ölümüne ilişkin kan donduran detaylar ortaya çıktı.

15.06.2021-10:12 - (Son Güncelleme: 15.06.2021-10:52)

Hadise, 21 Ağustos 2020'de Işıkkent Polis Merkezi Amirliği'ne giden Sinan Özen'in engelli olan Ceren Duman'ı arkadaşı Tahir Yıldız ile beraber moloz döküm alanına gömdüklerini açıklamasıyla gün yüzüne çıktı. İtirafın ardından harekete geçen emniyet güçleri, Özen ile Yıldız'ı yakaladı. Naldöken Mahallesi'nde bulunan moloz döküm sahasında gerçekleştirilen aramada da Duman'ın cansız bedeni bulundu. İzmir Adli Tıp Kurumu morgunda gerçekleştirilen ön inceleme sonucunda Duman'ın bedeninde yara ile darp izi bulunmadı. Fakat Ceren Duman'ın boğazında peçete olduğu tespit edildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan soruşturma kapsamında Özen ile Yıldız'ın da içlerinde olduğu altı zanlı ile ilgili düzenlenen iddianamede Özen ile Yıldız ile ilgili, 'cinsel istismar', 'tasarlayarak adam öldürmek', 'uyuşturucu madde içmeye yer temin etmek', 'mala zarar verme', 'hürriyeti yoksun bırakmak' ve 'suç ve delillerini gizleme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile 31'er sene hapis cezası istendi. Tutuksuz zanlılar İlyas G., İlkay T., Nedim D. ile ayrı bir suçtan cezaevinde olan Mehmet Gümüşçü'nün de 'yardım' suçundan cezalandırılmaları talep edildi.

HER DETAYI KAN DONDURUYOR

İddianamede Ceren Duman ile Sinan Özen'in, hadiseden iki hafta önce sosyal medya üzerinden tanıştıkları, 21 Ağustos 2020'de günlük kiralık eve gittikleri, Sinan Özen'in görüşmeye Tahir Yıldız'ı da davet ettiği ve zanlıların alkolle beraber uyuşturucu madde kullandıktan sonra genç kızla birlikte oldukları ifade edildi. 

''CEREN'İ GÖMDÜKLERİ ÇUKURUN ÜZERİNDE YEMEK YİYİP ALKOL ALDILAR''

Ceren Duman'ın sabaha karşı 04.00 sularında fenalaşıp yaşamını yitirdiği belirtirken, ağızından köpük çıkmasının ardından boğazına zanlıların iki parça ıslak mendil soktukları, durumu sağlıkçılara bildirmedikleri ve alkol kullanmaya devam ettikleri belirtildi. Sabah Ceren'in cansız bedenini bırakıp 'dayı' olarak bilinen Mehmet Gümüşçü'ye gittikleri ifade edilen Özen ile Yıldız'ın, onun yönlendirmesi ile kazma ve kürek alarak moloz döküm bölgesinde çukur kazdıkları belirtilen iddianamede, "Tahir ve Sinan, hava karardıktan sonra Ceren'in cesedini omuzlayarak arabaya bindirip, öğlen kazdıkları çukura gömdüler. Çukurun üzerinde yemek yiyip, alkol aldılar. Daha sonra da Ceren'in kıyafet ve çantasını yaktılar. Kazma- küreği ise çalıların arasına attılar. Sonra da Gümüşçü'nün yanına giderek, gece geç saatlere kadar oturdular" ifadeleri yer aldı. 

Özen ile Yıldız'ın tutuklu, 4 zanlının da tutuksuz yargılandığı davanın ilk mahkemesi, bugün İzmir birinci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Mahkemede tutuklu ve tutuksuz zanlılar, taraf avukatları ve Ceren Duman'ın annesi Ebru Minareci ile dayısı Uğur Minareci bulundu.

''CEREN'İN AĞZINA ISLAK MENDİL TIKADI''

Hazırlanan iddianamenin okunmasının akabinde savunmaları dinlenen tutuklu zanlılardan Tahir Yıldız, Sinan'ın kendisini arayıp kız arkadaşı ile beraber olduğunu ve alkol kullanmaya davet ettiğini ifade ederek, "Bana, 'Ev bulamadım, kimse ev vermedi' dedi. Sonra ben işten çıkınca Sinan tekrar aradı ve 'alkol al, gel' dedi. Yanımda Ozan diye bir arkadaş vardı, Sinan istemeyince o gitti. Eve girdikten sonra Ceren ile ufak bir merhabalaşma faslımız oldu. Onlar odaya girdikten sonra, Sinan 'Tahir koş' diye bağırdı. Gidip baktığımda ağzından kanlı bir köpük geliyordu. Hem polisi hem de ambulansı aramak istedim ama Sinan bana, 'Hayatımızı sinkaf ederler' diyerek aratmadı. Sonra Sinan gidip duş aldı, ben de biraz daha alkol aldım ve uyuyakaldım. Sinan Ceren'in naaşını benim omzuma yüklemeye çalıştı, sonra ağzına ıslak mendil tıkadı. Olayı ilk önce ihbar edip meydana çıkan kişi benim. Vicdanım kabul etmedi. Dayı denilen Mehmet Gümüşçü bize yol gösterdi. O yönlendirdi, Ceren'i gömme fikrini de o verdi. Zaten gömdüğümüz yere de Sinan'la birlikte önceden gitmişler" diye konuştu.

BİRBİRLERİNİ SUÇLADILAR

Sinan Özen de savunmasında, Tahir Yıldız ile çocukluk zamanlarında tanıştıklarını ifade ederek, “Yer konusunda onu aradım, bize bir yer ayarladı, uyuşturucuyu da o getirdi. Ben alkol alırken Ceren, içmeyeceğini, uyuşturucu kullanacağını söyledi. Sonra Tahir uyuşturucu çıkardı. Ben Ceren'le birlikte olduktan sonra duşa girdim. O arada Tahir, 'Sinan koş, kız nefes almıyor' diye bağırdı. Baktığımda Ceren çıplaktı, Tahir de yarı çıplaktı. Hemen polisi ve sağlıkçıları aramak istedim ama Tahir, 'Cinayetle yargılanırız, bizi cezaevinde öldürürler' diyerek bana engel oldu. Gömüp kurtulmaya karar verdik. Bir süpermarketten ıslak mendil, oda parfümü, eldiven ve maske aldık. Ceren'in cesedini ıslak mendille sildik. Ben naaşı Tahir'in omzuna yükledim, ama naaşın ağzı koktuğu için ıslak mendil koydum ve tekrar Tahir'in omzuna yükledim" şeklinde konuştu.  

Mahkeme başkanı, kız arkadaşı ile özel buluşmadayken yanına başka bir erkeği alma sebebini sordu. Kaçamak yanıtlar veren Sinan Özen'i meseleyi saptırmaması, soruya yanıt vermesi gerektiğini ifade ederek azarladı. Özen bu durumun üzerine, "Bana yeri ben ayarlarım ama ben de gelirim dedi" yanıtını verdi.

CEREN'İN ACILI ANNESİ: SEN ONU ESKİ HALİYLE HATIRLA DİYE ÇOCUĞUMUN YÜZÜNÜ GÖSTERMEDİLER...

Zanlıların savunmalarının akabinde konuşma hakkı verilen Ceren Duman'ın annesi Ebru Minareci, konuşulanlara tepki göstererek yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

 "Benim içimdeki acı çok başka. Herkes burada toplanmış, rahat rahat konuşuyor, olayları anlatıyor. Bu benim kanıma dokunuyor, bu nasıl bir soğukkanlılıktır. Kızımı gömmüyorlar bile, moloz yığınlarının arasına koyuyorlar, üzerine bir de alkol almaya devam ediyorlar. Böyle bir rahatlık olabilir mi. Ben 10 aydır kahroluyorum. Ben çocuğumun suratını göremedim, 'Sen onu eski haliyle hatırla' diyerek yüzünü bile göstermediler bana. Burada yemek tarifi yapar gibi olaylar anlatılıyor."

Mahkeme kurulu, savunmaların alınmasının akabinde iki zanlının tutukluluk durumlarının devamına hüküm vererek, mahkemeyi 13 Ekim tarihine erteledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal