17.03.2020-18:16 (Son Güncelleme:25.04.2024-19:56)


1

İsviçre'nin Montrö kentindeki Chillon Kalesi, kıyısında yer aldığı Cenevre Gölü ile kartpostallık görüntüler sunuyor. İsviçre ile Fransa arasında yer alan Cenevre Gölü, Orta Avrupa'nın en büyük ikinci tatlısu gölüdür. Cenevre Gölü kıyısında bulunan Chillon Kalesi hakkında merak edilenleri sizin için derledik… İşte detaylar…



2

Ne zaman yapıldığı kesin olarak bilinmese de ilk yazılı kayıtlarda yola çıkılarak 1160 ya da 1005 yılında inşa edildiği yönünde tahminler yapılmaktadır.



3

Chillon Kalesi, 12. yüzyılın ortalarından itibaren Savoie Hanedanı tarafından kullanılmış ve büyük ölçüde Pietro II tarafından 13. yüzyılda genişletilmiştir.



4

Tarihi boyunca hiçbir kuşatma ile alınamayan fakat çeşitli antlaşmalarla el değiştiren Chillon Kalesi, günümüzde turistlerin ziyaret edebilmesi için halka açık haldedir.



5

İsviçre'nin en çok ziyaret edilen tarihi anıtı olduğu iddaa edilen kale, her yıl 400 binden fazla kişi tarafından ziyaret edilmektedir.



6

Kalenin salonları, avluları ve orijinal hali bozulmadan korunan yatak odasının dışında ziyaretçiler, Lord Byron'ın "Chillon Mahkumu" eserinde adı geçen Cenevreli vatansever François Bonivard'ın tutulduğu zindanları da ziyaret edebiliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR