Çavuşoğlu: YPG ve PKK ile Savaşmaya Sonuna Kadar Devam Edeceğiz

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Biz hiçbir zaman dışarıda da içeride de Kürt düşmanlığı yapmıyoruz fakat YPG ve PKK ile sonuna kadar savaşmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

18.12.2018-09:30 - (Son Güncelleme: 18.12.2018-09:27) Çavuşoğlu: YPG ve PKK ile Savaşmaya Sonuna Kadar Devam Edeceğiz

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Biz hiçbir zaman dışarıda da içeride de Kürt düşmanlığı yapmıyoruz fakat YPG ve PKK ile sonuna kadar savaşmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TBMM Genel Kurulunda, bakanlığının bütçesi hakkında yaptığı konuşmada, "Biz hiçbir zaman dışarıda da içeride de Kürt düşmanlığı yapmıyoruz fakat YPG ve PKK ile sonuna kadar savaşmaya devam edeceğiz." dedi.

Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin zor ve çetin bir dönemden geçtiğini, bölgenin ateş çemberi olduğunu, böyle bir zamanda Türk dış politikasını başarıyla sürdürmek amacıyla ellerinden geleni yaptıklarını dile getirdi. Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyeti kurarken belirttiği "Yurtta Sulh Cihanda Sulh" anlayışıyla girişimci ve insani dış politika ile dünyanın her köşesinde uluslararası ilişkiler kurmaya çalıştıklarının altını çizen Çavuşoğlu, "Dışişleri Bakanlığı olarak gittikçe büyüyoruz. Bir taraftan dünyadaki misyon sayılarımız büyüyor, diğer taraftan Avrupa Birliği Bakanlığı ile bütünleşerek daha da kuvvetleniyoruz. Bugün dünyada 242 misyon sayımız ile 5. sırada durmaktayız. Latin Amerika'daki 6 temsilciliğimizi 17'ye, Afrika'daki 12 temsilciliğimizi ise 42'ye yükselttik. İlerleyen günlerde Basra ve Musul başkonsolosluklarını da açacağız." açıklamasında bulundu.

Çavuşoğlu, Türkiye'nin uzun zamandır tam yanında bir yangının olduğunu, Suriye'deki iç savaşın sonlandırılması için üretilen siyasi çözüm süreci fırsatını iyi değerlendirmek gerektiğinin altını çizdi. Çavuşoğlu, ‘’Suriye'de terörle mücadeleyi sürdürmemiz gerekiyor çünkü YPG, PKK, DAEŞ ve diğer terör örgütleri hala bölgede var ve bunlar bize de tehdit oluşturmakta. Bu nedenle sınırımızın ötesindeki bu terör örgütlerini de engellemek, bizim boynumuzun borcudur." diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal