03.12.2021-11:38 (Son Güncelleme:03.12.2021-17:59)


1

Daniel Day-Lewis

Daniel Day-Lewis

Daniel Day-Lewis, My Left Foot filminin çekimleri sırasında aylarca tekerlekli sandalye kullandı ve iki kaburgası hasar gördü. Çekimler bitene kadar set ekibi tarafından kaşıkla beslenmek zorunda kaldı.



2

Hilary Swank

Hilary Swank

Boys Don't Cry filminde trans erkek bir karakteri canlandıran Hilary Swank, saçlarını sıfır kestirdi, sesini bir erkek gibi kalınlaştırdı, pantolonunun içine çorap sıkıştırdı ve göğüslerini gizlemek için özel bir sütyen kullandı.



3

Lady Gaga

Lady Gaga

Lady Gaga, House of Gucci filminin çekimleri sırasında bir buçuk yıl boyunca Patrizia Reggiani gibi yaşadı, 9 ay boyunca İngilizceyi İtalyan aksanıyla konuştu. Lady Gaga Vogue'a yaptığı açıklamada 'Bir buçuk yıl boyunca Reggiani gibi yaşadım ve 9 ay boyunca aksanlı konuştum. Etrafımda kameralar yokken bile bir kez bile rolden çıkmadım'



4

Jamie Foxx

Jamie Foxx

Jamie Foxx Ray filminin çekimleri sırasında Kör bir adamı canlandırmak için her gün 14 saat boyunca göz kapaklarını kapalı tutan bir protez göz kapağı takmak zorunda kaldı. Yaptığı bir açıklamada 'Çekimlerin ilk 2 haftasında panik atak geçirdim ve rahatsız edici klostrofobik duygular yaşadım. Öğle yemeği sırasında sık sık yalnız bırakılıyordum' Şeklinde ifadeler kullandı.



5

Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio 'The Revenant' filminin çekimleri sırasında gerçek ölü bir hayvanın içerisinde uyudu ve karakteri daha iyi anlayıp canlandırmak için çiğ bizon eti yemek zorunda kaldı. En kötüsü de gerçek hayatta Leonardo DiCaprio bir vejetaryen Hugh Glass karakterini canlandırırken aşırı soğuktan hipotermi geçirmek üzereydi.



6

Little Ashes

Little Ashes

Little Ashes filminde Salvador Dali'yi canlandıran Robert Pattinson sahne gereği çekim sırasında kameralar karşısında orgazm olana kadar mastürbasyon yapmak zorunda kaldı. Sahneyle ilgili neden rol yapmadığı sorulduğunda ise ‘Taklit ettiğinizde gerçekçi olmuyor, gerçekten yapmalısınız' dedi.



7

Ashton Kutcher

Ashton Kutcher

Ashton Kutcher, 2013 ABD yapımı biyografik dram olan Jobs filminde Steve Jobs'u canlandırmaya hazırlanırken aniden oluşan bir pankreas iltihabı geçirdi ve iki kez hastaneye kaldırıldı.



8

Charlize Theron

Charlize Theron

Charlize Theron 'Monster' filmin de seri katilin hayatını canlandırmak için takma diş taktı, kaşlarını tıraş etti ve 15 kilo aldı. Ünlü oyuncu 'Karakteri çirkinleştirmeye çalışmadık. Tek istediğimiz beni Aileen'a benzetmekti ve başardık' dedi.



9

Forest Whitaker

Forest Whitaker

Forest Whitaker 'The Last King of Scotland' filminde Ugandalı diktatör Idi Amin'i canlandırırken, çekimlerden sonra da Idi Amin gibi konuşmaya devam ettiği için bir süre sonra ailesi onunla konuşmayı bırakmış.



10

Margot Robbie

Margot Robbie

Margot Robbie I, Tonya filminde Tonya Harding'i canlandırmak için beş ay boyunca haftada beş günü beş saat boyunca buz pateni antrenmanı yaptı. Uzun süren antrenmanlardan dolayı boyun fıtığı oluştu. Margot Robbie daha sonra verdiği bir röportajda 'Çocukken hiçbir şeyden korkmuyorsunuz fakat 26 yaşındaysanız birçok şeyden korkmaya başlıyorsunuz' dedi.



11

Joaquin Phoenix

Joaquin Phoenix

Joaquin Phoenix Johnny Cash'i canlandırdığı Walk the Line filminin çekimleri sırasında karakteri daha iyi canlandırmak için gerçek hayatından kendini tamamen soyutlamış ailesi dahil kimseyle görüşmemiştir. Joaquin Phoenix 'Çalışırken özel hayatımdaki her şeyi geride bırakırım. Dinlediğim müzikler, giydiğim kıyafetler ve çevremdeki insanları tamamen değiştiririm. Kulağa çılgınca gelebilir fakat ben böyle çalışıyorum' şeklinde durumu açıklaldı.



12

Jennifer Lopez

Jennifer Lopez

Jennifer Lopez, Selana Quintanilla'nın hayatını anlatan Selana filmine hazırlanırken rolü tam anlamıyla aktarmak için Selana Quintanilla'nın yatağında uyudu. Jennifer Lopez 'Selana ile ilgili her şeye odaklanmıştım, bulabildiğim bütün röportajları dinledim. Ailesiyle vakit geçirdim’ dedi.



13

Adrien Brody

Adrien Brody

Adrien Brody, Pianist firminde Wladyslaw Szpilman rolüne hazırlanmak için arabasını ve evini sattı, telefonunu kapattı ve 15 kilo verdi. 'Etrafımda olan güzel her şeyi kaçırıyordum ama bu benim karaktere bağlanmama sebep oldu.' Brody, filmin çekimleri bittikten sonra 1 buçuk yıl sonra normal hayatına geri dönebilmiş



14

Gary Oldman

 Gary Oldman

Darkest Hour filminde Winston Churchill'i canlandıran Gary Oldman, rol gereği 20 bin dolar değerindeki bir puro içtikten sonra nikotin zehirlenmesi geçirdi. Ünlü oyuncu 'Winston Churchill puro içmeye bayılırdı, purosuz bir Churchill hayal edemiyorum' dedi.



15

Colin Firth

Colin Firth

The King's Speech filminde 6. George karakterini canlandıran Colin Firth, çekimler sırasında baş ağrısı çekti, kolundaki bir siniri sıkıştırdı ve bir süre boyunca kekeleyerek konuştu. 'Kekelemeyi öğrenmek gerçekten çok zordu. Önce kekelemeyi öğrenip sonra da kekelemeden konuşmaya çalışan biri gibi olmam lazımdı. Vücudumu o kadar çok kastım ki vücudumda sinir sıkışması oldu’ diyerek durumu aktardı.



16

Val Kilmer

Val Kilmer

The Doors filminde Jim Morrison'u canlandıran Val Kilmer, çekimler bittikten sonra canlandırdığı rolden çıkabilmek için profösyonel destek aldı. Bazı insanlar Val'i gerçek Jim Morrison ile karıştırıp Val'in dövmelerini yaptırmış. Val 'İnsanlarda benim dövmemi yaptırıp, gerçek Jim'i tanımadıklarını görmek gerçekten üzücü' dedi.



17

Christian Bale

Christian Bale

Vice filminde Dick Cheney'i canlandıran Christian Bale karaktere benzemek için boynunu kalınlaştıracak 3 bin dolar değerinde bir egzersiz aleti almış. Ünlü aktör kalp krizi ile ilgili o kadar çok araştırma yapmış ki, yönetmen Adam McKay'in, kalp krizi geçirdiği sırada fark etmiş ve yönetmenin hayatını kurtarmıştır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr