07.02.2020-12:02 (Son Güncelleme:20.04.2024-12:18)


1

Oyuncu Müge Boz’un basketbolcu eşi Caner Erdeniz, İstanbul Bebek'te bulunan bir barda 3 yıl önce Deniz B. isimli kadına yönelik ‘Cinsel taciz’ suçundan 5 bin 400 lira para cezasına çarptırılmıştı. Kararın istinaf mahkemesinde bozulmasının ardından Erdeniz, yeniden yargılandı.



2

İstanbul 44. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya basketbolcu sanık Caner Erdeniz ile müşteki Deniz B. katılmazken, tarafları avukatları duruşmada hazır bulundu.



3

Duruşmada müşteki Deniz B.'nin avukatı, şu ifadeleri kullandı: “Sanığın eyleminde dokunma şartının gerçekleşmiş olması nedeniyle cezalandırılması gerekmektedir. Burada da tartışılması gereken eylemin ani ve tek hareketle olup olmadığı, sarkıntılık düzeyinde kalıp kalmadığı hususudur. Sanığın olay tarihinde müştekiye sarılması, birden fazla kez dokunması ve öpmesi birlikte dikkate alındığında sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı suçundan cezalandırılmasını talep ediyoruz”



4

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı Hatice Boz da sanık Caner Erdeniz’in ‘Sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı’ suçundan cezalandırılmasını talep etti.



5

BERAAT İSTEDİ

BERAAT İSTEDİ

Caner Erdeniz’in avukatı ise “Sanığın beraatini talep ediyoruz. Mahkeme aksi düşüncede ise lehine olan tüm uygulamaların dikkate alınarak karar verilmesini talep ediyoruz” şeklinde konuştu.



6

2 YIL HAPİS CEZASI

2 YIL HAPİS CEZASI

Caner Erdeniz'i ‘Sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı’ suçundan 2 yıl hapis cezasına çarptıran mahkeme, sanık hakkında verilen hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Sanık Caner Erdeniz'in 5 yıl denetim süresine tabi tutulmasına karar verildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr