C Segmenti Nedir, C Segmenti En Uygun Araçlar Hangileridir?

Otomobil sektöründe en çok satışı yapılan ve kullanıcılar taradından tercih edilen c segmeti araçları sizler için araştırdık. Peki, en çok tercih edilen C segmenti araçlar hangileridir? Segment ne demek, nasıl belirlenir?

18.01.2019-17:16 - (Son Güncelleme: 01.02.2022-15:55) C Segmenti Nedir, C Segmenti En Uygun Araçlar Hangileridir?

Bireysel araç kullanımında en çok tercih edilen araç tipi C segmenti araçlardır. Aile olarak bir yerlere gitme ve hafta sonu ziyaretleri dolasıyla A segmenti Türkiye’de pek satılmıyor. Türkiye ve Avrupa’da en çok B segmenti ve C segmenti kullanılıyor. Peki, C segmenti ne demek? C segmenti araçlar hangileridir? En ucuz c segmenti araçlar hangileridir?

YERLİ OTOMOBİL C SEGMENTİ MODELİYLE GELİYOR

2022 yılında C segmenti SUV ile piyasaya çıkacak olan TOGG, yeni modeli için düğmeye bastı. C Segment Segan olacak olan yeni TOGG modeli için çalışmalara başlandı. TOGG 2030 yılına kadar 5 farklı modeli piyasaya sürmek istiyor.

C SEGMENTİ NEDİR?

Türkiye’de en çok tercih edilen segmentlerin başında C geliyor. Peki araçlarda C segmenti ne demek? C segmenti araçların özellikle C Sedan modelleri oldukça tercih ediliyor. C Sedan uzun yıllar tercih edildikten sonra C segmenti SUV araçlar ve C segmenti Kompakt araçlar da Türkiye’de kullanılmaya başlandı. Döviz kurunun da artışıyla birlikte C segmenti araçlara yönelme daha da yükseldi. Avrupa Komisyonu tarafından tanımlanan binek araç sınıflandırma sisteminde üçüncü kategoridir ve alt – orta sınıf otomobillerdir. Küçük aile otomobili olan C segmenti, Avrupa’da yüzde 24 oranında bulunuyor. Avrupa’da C segmenti araçların satışının düştüğü biliniyor.


C SEGMENTİ ARAÇLAR HANGİLERİ?

Pandemiyle birlikte insanların bireysel araçları toplu taşımaya tercih etmesiyle birlikte otomobil sektöründe büyük bir yükseliş meydana geldi. Peki, en ucuz ve en konforlu C segmenti araçlar hangileridir? 

- Toyota Corolla: Son yıllarda en çok satılan C segment araçların başında gelmektedir. Sürücü dostu ve uzun vadeli kullanım imkanı sunan Corolla’nın yeni modeli de eskisi kadar tercih ediliyor. Corolla’nın bugüne kadar 41 milyon sattığı biliniyor. Araç boş hali ile 220.200 TL satış fiyatı ile piyasada yer almakta.

- Seat Leon: Ülkede sıkça görülen bir diğer C segment araç da Seat Leon’dur. 130 HP’lik  güce sahip Leon, iyi yakıt performansı sayesinde sürekli tercih ediliyor. Söz konusu araç piyasalarda 190 bin liradan satış işlemi yapmakta. 

- Hyundai Tucson: C segmenti SUV araçların en çok tercih edilenlerinden biri olan Tucson, 2004 yılında tanıtıldığından beri 7 milyondan fazla sattı. Araç 192 bin liradan başlayan fiyat üzerinden satış işlemi yapılmakta.

- Ford Focus: Yakıt tipi dizel olarak tercih edilen Focus’un yol tutuşu, sürücüler tarafından en beğenilen özelliklerinden biridir. 358 bin liradan başlayan fiyatlarla satış işlemi yapılmakta.

- Fiat Egea: Ucuz C segmenti araçların başında gelen Egea, ikinci el piyasasında çok uyguna almak mümkün. Manuel ve otomatik seçenekleri de bulunan Fiat Egea tam bir aile arabası. Araç 182 bin liradan başlayan fiyatlar ile satılmaktadır.

SEGMENT NE DEMEKTİR?

Otomobiller, kategorileştirmek ve kullanıcıların ayırt etmesi için segmentelere ayrılır. Segmentler araçların marka ve modeline göre sınıflanır. Orta sınıf modeller C segmentini yaratır. Tipik özellikleri 410 – 460 cm aralıklarında olmalarıdır. 

A Segmenti araçlar en küçük şehir arabalarıdır ve yakıt tüketimi bakımından oldukça ekonomiktirler. Fiyatları da uygundur. B segmenti araçlar da şehir içi kullanımı için üretilirler. C segmentiyle birlikte en çok satılan araçlardır. B segmentinde araç modelleri çok çeşitlidir. D segmenti büyük aileler ve üst – orta sınıfa hitap eder. 1.6 motor hacminden küçük araç zor bulunduğu için motorlu taşıt vergisi yüksektir. Kia Sportage D segmenti olup motor hacmi 1.6’dan küçük olan nadir araçlardandır. E segmenti üst sınıf otomobillerdir. 5 metre boyunu geçen araçlar, malzeme kalitesi ve performans özellikleriyle birlikte ücreti de yüksektir. F segmenti direkt olarak lüks otomobilleri kapsarken S segmenti spor arabaları içine katar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal