ByLock'un Sahibi İfşa Etti! Kemal Kılıçdaroğlu'nun Danışmanı Ev Arkadaşım

Bylock'un lisans sahibi, CHP-FETÖ ilişkisini ifşa etti: Kemal Bey'in danışmanı ev arkadaşım ifadelerini kullanarak şaşırtıcı söylemlerde bulundu.

29.07.2021-09:17 - (Son Güncelleme: 29.07.2021-12:14) ByLock'un Sahibi İfşa Etti! Kemal Kılıçdaroğlu'nun Danışmanı Ev Arkadaşım

FETÖ'de Tarık kod ismi le mahrem imamlık yaptığı tespit edilen ByLock'un lisans sahibi David Keynes teslim oldu. Asıl adı Alpaslan Demir olan ABD vatandaşı Keynes, verdiği ifadedede CHP liderinin ByLock'çu eski başdanışmanı Fatih Gürsul'la aynı örgüt evinde kaldığını dile getirdi.

FETÖ'cülerin kriptolu haberleşme uygulaması olan ByLock'un lisans sahibi, ABD vatandaşlığındaki ismi David Keynes olan Alpaslan Demir'in 9 Haziran'da İstanbul'a geldiği, teslim olduğu ve tutuklandığı ortaya çıktı. İtiraf etmek isteyen Demir hakkında 'silahlı terör örgütü üyeliği' suçundan 15 yıla kadar hapis istemi ile iddianame düzenlendi.

 90'lı yıllarda 'Tarık' kod ismi ile mahrem imamlık yaptığı tespit edilen Demir'in, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ByLock'çu eski başdanışmanı Fatih Gürsul'un da kaldığı örgüt evinde kaldığı ortaya çıktı. Demir, mahrem yapıyı ifşa edebileceği ihtimali üzerine 'sakıncalı' bulunarak elebaşının talimatı ile hızlıca ABD'ye kaçırıldı. İtirafçı olmayı kendisi isteyen Demir'in ifadeleri savcılık tarafından yeterli olmadı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturmaya göre, David Keynes hakkında 17 Aralık 2020'de yakalama emri çıkarıldı. Keynes, avukatı aracılığı ile 4 Mart 2021'de savcılığa verdiği dilekçede, Türkiye'ye gelerek etkin pişmanlık hükümleri kapsamında itirafçı olmayı istemesi de dikkat çekti.

KOD İSMİ TARIK

9 Haziran'da da İstanbul Havalimanı'na gelerek teslim oldu. Havalimanında gözaltına alınan Keynes hakkında savcılık, "terör örgütüne üye olmak" suçundan 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemi ile kendisine dava açtı. Hazırlanan İddianameye göre Keynes, örgüt içinde kütüphane sorumlusu ve belletmenlik görevleri de yaptı. İlerleyen zamanşarda ise 'Tarık' kod adı verilerek TSK'daki mahrem yapılanmada öğretmen yani mahrem imamlığa kadar yükseldi.

'100 HARP OKULU ÖĞRENCİSİNİ MEDYAYA DEŞİFRE ETMEK İÇİN GÖRÜŞMELER YAPTI'

Savcılığın iddianamesinde, Keynes hakkında ayrıntılı bilgiler verildi. Çifte vatandaş ve çift isimli olduğu belirlenen Keynes, FETÖ soruşturmaları dahilinde itirafçı olanların ifadeleri ile deşifre oldu.

Ankara'da müşteki olarak ifade veren Mehmet C. ise o dönem adı Alpaslan Demir olan David Keynes ile birlikte İstanbul'da FEM Dershanesi'ne gittiklerini, daha sonrasında ise Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümünü kazanan Keynes'in örgüt tarafından ABD'ye kaçırıldığını söyledi. Dikmen'deki Kara Harp Okulu'na sokulan 15'e yakın öğrenciden sorumlu olan Keynes'in 28 Şubat sürecinde örgüt abileri ile arasının açıldığını söyleyen Mehmet C., Keynes'in, sorumluluğun bulunan 100 kadar Harp Okulu öğrencisini medyada deşifre etmek için birtakım görüşmeler yaptığına dikkat çekti. Mehmet C., örgüt baskı yaptığı için Keynes'in intihar girişiminde bulunduğunun da altını çizdi.

GÜLEN İLE GÖRÜŞTÜRÜLDÜ

Mehmet C. ayrıca, Keynes'in örgütün TSK yapılanması ile ilgili medyaya bilgi verdikten sonra 1990'da Fetullah Gülen ile görüştürüldüğünü söyledi. Gülen ile Keynes'in İstanbul Altunizade'de FEM Dershanesi'nin 5. katındaki görüşmesine kendisinin de katıldığı ifadelerine yer veren Mehmet C., "Alpaslan Demir 2-3 yıl kadar daha cemaatle ilgili olarak Ankara'da kaldı. Daha sonra 11 Eylül 2001'de ABD'de İkiz Kuleler'e yapılan uçaklı saldırıdan bir süre sonra Alpaslan Demir'i örgüt Amerika'ya götürdü. Kanımca Alpaslan Demir'in sahip olduğu bilgilerden dolayı Türkiye'de kalmasının sakıncalı olduğu düşünülerek götürüldü" diye konuştu.

İddianameye göre Türkiye'de kalmasında risk teşkil etmesi ele alınarak, örgüt tarafından Amerika'ya kaçırıldı ve ABD Eyalet Sorumlusu 'Selim' kod adlı Hüseyin Şentürk'ün sorumluluğu altına verildi. 2011'de ABD vatandaşlığına geçerek ismini David Keynes olarak değiştirdi. ABD'de de örgütle irtibatını devam ettirdi.

Savcılığın hazırladığı iddianamesinde David Keynes'in ifadesine de yer verildi. Keynes, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun FETÖ'cü danışmanlarından Fatih Gürsul ile ilişkisini de dile getirdi. Gürsul ile 1999'da Hacettepe Üniversitesi kütüphanesinde tanıştıkları ifadelerine yer veren Keynes, "Sonra samimiyetimiz ilerledi. Bana o dönem yapıya ait yurtta kaldığını ve belletmen olarak görev aldığını söylemişti" dedi.

FETÖ'NÜN CHP'DEKİ OYUNCUSU

Keynes'in ev arkadaşı olduğu öğrenilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eski başdanışmanı Fatih Gürsul, FETÖ üyeliği suçundan 10 yıl 6 ay hapis cezası almıştı. Toplam 28 bin kez ByLock'a girdiği tespit edilen Gürsul'a verilen ceza Yargıtay tarafından verilen ceza bozuldu. Dosya yerel mahkemeye gönderildi, tahliye edildi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi için ortaya koyduğu "Kontrollü darbe" ifadelerinin sahibi Gürsul'un ByLock yazışmalarında aralarında MİT TIR'larının durdurulduğu ve bölgedeki askerlerden sorumlu tutulan 'Cemil' kod Süleyman Gürbüz'ün de yer aldığı 'Genel Müdürler' (GM) grubunun üyesi olduğu da tespit edildi.

SAVCILIK: SUÇTAN KURTULMAYA ÇALIŞTI

İddianamede Keynes'in her bilgiyi detayları ile birlikte dile getirmediği, suçtan kurtulmak için beyanlarda bulunduğu değerlendirmesi yapıldı. Keynes, sorgusunda FETÖ elebaşıyla yaptığı görüşmeleri hakkında hiç konuşmadı. Yalnızca FETÖ elebaşı için 'Şizofren' dedi. Örgüt tarafından riskli bulunmasının ardından ABD'ye götürülmesini ise verdiği ifadesinde kabul etmedi. İfadesinde örgütle irtibatını kestiğini iddia etse de ABD'de örgüt ile olan ilişkisine devam etti.

'GLOBAL BİR UYGULAMA İZLENİMİ YARATILMAK İSTENDİ'

ByLock programının alan adı, Google Store ve Apple Store'a David Keynes ismi ile yüklendi. Buradaki amaç ise programa yabancı menşeli global bir uygulama izlenimi vermek, geliştiricisinin kimlik bilgilerine ulaşılmasını ise perdelemek. 2015'te Litvanya'daki ByLock sunucusuna sızan MİT'in ortaya çıkardığı programın 102 bin tekil kullanıcısı olduğu tespit edildi. Bunlardan 79 bin 337 kişiye de adli işlem yapıldı. Geri kalan kişilerin işlemleri ise devam ediyor.

ANKARA'DAKİ ÖRGÜT EVİNDE BULUŞMUŞLAR

Hazırlanan iddianameye göre, Ankara'da "Karadeniz" takma ismi ile gizli tanık olan bir FETÖ'cü ise daha sonra örgütün CHP'den sorumlu tutulan imamı olan Ahmet Hamdi Parlak'ın, David Keynes'i Ankara'da Kurtuluş semti Kıbrıs Caddesi'nde tuttukları bir evde ikamet ettirdiklerini, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun eski başdanışmanı Fatih Gürsul'un da bu örgüt evine ara sıra gittiğini aktardı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal