Büyükelçilerden Şehit Askerler İçin Taziye Mesajı

Türk dış diplomatik misyonu Bitlis ve Tatvan ilçesinde meydana gelen helikopter kazasında hayatını kaybeden askerler için başsağlığı diledi.

05.03.2021-08:58 - (Son Güncelleme: 05.03.2021-08:58) Büyükelçilerden Şehit Askerler İçin Taziye Mesajı

Amerika'nın Ankara Büyükelçiliği Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ''ABD Büyükelçiliği olarak, Bitlis’teki elim helikopter kazasında hayatını kaybeden ve yaralanan Türk askerleri için en derin taziyelerimizi ve üzüntülerimizi iletiyoruz. Kazada hayatını kaybedenlerin ailelerinin acılarını paylaşır, yaralılara acil şifalar dileriz'' dedi. 

TÜM TÜRKİYE'YE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM 

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott, Twitter hesabından Türkçe paylaştığı taziye mesajında, şu ifadeleri kullandı: 

''Bitlis’te bir askeri helikopterin düştüğü ve 9 askerin şehit olduğu haberini büyük üzüntüyle aldım. Müttefikimiz Türkiye’nin acısını paylaşıyor, hayatını kaybedenlerin ailelerine ve tüm Türkiye’ye başsağlığı diliyorum'' dedi.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ise, Türkiye'nin acısını derinden paylaştıklarını ifade ederek, ''AB Türkiye Delegasyonu olarak, kazada yaşamını kaybedenlerin ailelerine, dostlarına ve Türkiye’ye en derin taziyelerimizi ifade ederken, yaralılara acil şifalar dileriz'' dedi. 

TÜRK HALKININ YANINDAYIZ

İran'ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Ferazmend, Twitter hesabından yayımladığı paylaşımda, ''Türkiye ordusuna ait helikopterin düşmesi sonucu 9 kişinin hayatını kaybetmesine ve 4 kişinin yaralanmasına neden olan acı hadise dolayısıyla Türkiye Devleti, halkına ve kederli ailelerine başsağlığı diler; Yüce Allah’tan hayatını kaybedenlere rahmet; yaralılara acil şifalar dilerim'' diye ifade etti. 

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha da, Twitter hesabından Türkçe paylaştığı mesajında şehit olan askerlere Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diledi. Sybiha, mesajında ''Türkiye’nin başı sağ olsun!'' dedi. 

İtalya'nın Ankara Büyükelçiliğince Twitter hesabından yapılan paylaşımda, helikopter kazası haberinin acı ile öğrenildiği ifade ederek, ''Bu üzücü anda Türk halkının yanındayız, hayatını yitirenlerin ailelerine kalben başsağlığı diliyoruz'' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal