Bütün öğrencilere 1611 lira yardım parası verilecek! İlkokuldan üniversiteye kadar herkes alabiliyor

İlkokul, lise, üniversite okuyan tüm öğrencilerin alabileceği yardım parası veriliyor. Sosyal devlet anlayışı kapsamında bütün öğrencilere 1611 lira yardım parası verilecek. Öğrenciler yardıma nasıl başvurabilir? İşte, öğrenciler için yardım parası başvurusu haberimizin detaylarında..

17.05.2022-14:50 - (Son Güncelleme: 17.05.2022-14:50) Bütün öğrencilere 1611 lira yardım parası verilecek! İlkokuldan üniversiteye kadar herkes alabiliyor

Sosyal devlet anlayışını benimseyen devlet tarafından yalnızca barınma, meslek edinme, yakıt yardımları değil sosyal olarakta yardımlar yapılıyor. Bunlardan biriside ilkokul, lise, üniversite öğrencilerine yapılan yardım ödemesi. 

Öğrenciler için verilen bu desteğin nereden ve nasıl alınabileceği araştırılırken, desteğin ihtiyaç sahibi olan öğrencilere verileceği bilgiler arasında. Ülkece yaşanan ekonomik kriz karşısında azda olsa destek sağlamak ihtiyaçları gidermek destek olmak amaçlı yapılan bu yardımlar için, Kaymakamlıklara bağlı olan SYDV şubelerine okur parası başvuru dilekçesi verilmelidir.ödeme

Devletin verdiği destek ödemesinde paranın miktarı durumlara göre değişiklik göstermektedir.

Bakan Yanık açıklamasında SED ile ihtiyaç sahibi aileler, çocuklarının ihtiyaçlarını en başta eğitimler olmak kaydıyla , eksiklerini tamamlanmakta zorluk yaşayabilirler. İhtiyaç sahibi olan ailelerin çocukları için ödenen yardım parası  1259 liradan 1611 liraya kadar çıkarılmıştı. 

Selin Doğan
selindogan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal