Burun Kanamasına Ne İyi Gelir?

Farklı sebeplerden ötürü meydana gelen burun kanaması hakkında en en çok aratılan soruların başında, burun kanamasına ne iyi gelir? Yer alıyor. Bizde her an karşılaşabileceğiniz burun kanaması anında yapılması gerekenleri sizin için hazırladık…

30.08.2019-13:48 - (Son Güncelleme: 18.08.2021-11:29)

Burun kanaması sıklıkla karşılaşılabilen, birçok nedenden dolayı meydana gelen bir durumdur. Peki burun kanamasına ne iyi gelir? Burun kanaması neden olur? Burun kanamasına nasıl müdahale edilir? Tüm merak edilenleri haberimizde bir araya getirdik. İşte detaylar…

Burun kanamasının çeşitli nedenleri vardır. Özellikle çocuklarda görülen kanamaların nedenleri değişebilir. Peki en sık neden burun kanar? Hangi durumlarda doktora gidilmelidir? İşte merak ettikleriniz.

BURUN KANAMASININ NEDENLERİ

Kulak Burun Boğaz uzmanları burun kanamasının ilk sebebinin burun karıştırmak olduğunu, diğer sebebin ise kılcal damarların zedelenmesi olduğunu açıklamıştır. Bu kanamalar haricinde yaşanılan kanamaların sıkıntılı haller olabileceği belirtilirken bu gibi durumlarda hastaneye gitmekte yarar olduğu söylendi. Burundaki kemik ve kıkırdak eğrilikleri de burundaki havanın burun kabuğunu kurutması neticesinde kanamaya neden olaiblir.. Ayrıca nezle, grip gibi hastalıklar da burun kanaması sebebi olabilir. Hamilelik sırasında da çokça burun kanaması görülebilir. Bu gibi durumlarda hamilelerin doktora başvurması gerekir.

BURUN KANAMASINDA İLK YARDIM

Kanaması ola kişi ilk önce öne eğilerek burun kanallarına bir baskı uygulamalıdır. 2-3 dakika böyle beklemenin ardından bunun temizlenmesi ile kolayca kanama kesilir. Kanama bu işlemlerin ardından hala devam ediyorsa doktora gidilmelidir. Bunun yanı sıra burun kanaması sırasında uygulanabilecek diğer yöntemler aşağıdaki gibidir. 

Buz Kompresi

Burun kanaması sırasında uygulan bir diğer yöntemlerden biri, sık sık uygulanan buz kompresidir. Bir poşete koyacağınız buzları, burunun üst kısmına hem de yanaklara doğru 10 dakika kadar bekletin.

Kremler

Kanama darbe sonucu gerçekleşmişse ağrı kesici özellikli merhemler ve kremler kullanılabilir.

Koterizasyon

Kronikleşen burun kanamaların önüne geçmek için sıklıkla koterizasyon tedavisine başvurulur. Kısa süreli bir işlem olan bu tedavide burunun iç kısımlarındaki damarlara müdahale edilir.  

Burun İçi Serum

Posterior tipi kanamalarda burun içi serum ile tedavi yöntemi de uygulanmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal