Burak Yılmaz: Hayalim Dünya Kupası'nda Olmak!

A Milli Takım Kaptanı ve golcü oyuncu Burak Yılmaz, Hollanda maçı öncesinde konuştu. Hollanda karşısında önemli bir maça çıkacaklarını ve gereğini yaparak 3 puanla başlamak istediklerini söyleyen Burak Yılmaz, şartlar el verirse 2022 Dünya Kupası’nda yer almak istediğini de sözlerine ekledi.

23.03.2021-18:39 - (Son Güncelleme: 23.03.2021-18:39) Burak Yılmaz: Hayalim Dünya Kupası'nda Olmak!

35 yaşındaki tecrübeli golcü Burak Yılmaz, Hollanda ile karşılaşacağımız Dünya Kupası elemeleri öncesinde Teknik Direktör Şenol Güneş ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Maç hazırlıklarından, genç futbolcularımızın Avrupa hayallerinden ve Martin Linnes'in Haaland ile ilgili sözleri ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Burak Yılmaz, yapmış olduğu açıklamalarda ;

HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRMEK İSTİYORUM

Hocamız ilk geldiğinde “Hayalim Dünya Kupası’nda olmak. Avrupa Şampiyonası çok önemli ama Dünya Kupası’nda olmak çok çok önemli. Ben bunu yaşadım, sizlerin de bunu yaşamasını istiyorum” demişti. Biz de yarın ilk adımı atmak istiyoruz. Hollanda çok önemli ve güçlü bir rakip. Çok iyi analiz ettiğimi düşünüyorum. Yarın gereğini yapıp 3 puanla başlamak istiyoruz. Biraz uzun sürdü. Son lig maçında da görev aldım, kendimi iyi hissediyorum.

TÜRKLER HAALAND'DAN KORKUYOR SÖZLERİ ÜZERİNE

Bizim defansımız üst düzey oyunculardan kurulu. Haaland da üst düzey bir oyuncu. Biz kimseden korkmuyoruz, kimse de bizden korkmasın. Biz sakin sakin yolumuza devam edelim. Rakibimiz önemli oyunculara sahip, saygımız sonsuz ama biz hiç kimseden bugüne kadar korkmadık. Fair-Play çerçevesinde gereğini yapacağımızı düşünüyorum” açıklamasında bulundu. Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası Eleme maçlarının fikstürünün kaymasıyla ilgili de konuşan Burak Yılmaz, "Bu maçları, Avrupa Şampiyonası’na hazırlık niteliğinde göremeyiz. Bu maçlar oynadığımız en ciddi maçlar. Zor bir fikstür. Fikstür zorluğu, ülke isimlerinden ziyade 2,5 günde bir maç oynamakla olacak. Dün burada olduk ve yarın en üst düzey maçı oynayacağız, Avrupa Şampiyonası için vaktimiz olacak. Bunun için bunu bir kenara bırakıp aklımız sahada olacak.

DÜNYA KUPASI'NI ÇOK İSTİYORUM

Şu anda buradayım. Dünya Kupası’na katılmayı çok istiyorum. Ancak ‘oynamak istiyorum’ diyemem ‘oynamak isterim’ diyebilirim. Önümüzde 1,5 yıl var. Ülkemi Dünya Kupası’na sokmak için elimden geleni yaparım. Her oyuncu orada boy göstermek ister. Ben de bunu istiyorum ama bunu ‘isterim’ diye söylerim.

DAHA ÇOK AVRUPA'DA OLMALIYIZ

Geçmişe takılıp kalmak istemiyorum. Çok güzel bir kariyerim oldu. Şu anda Avrupa’da forma giyiyorum ve bundan dolayı da mutluyum. Genç kardeşlerime söyleyeceğim çok şey var. Onlara ayrı ayrı yer açmam gerekiyor. Hiçbir zaman inanmaktan vazgeçmemeliler. Ben çok çalışıyorum. Formsuz olduğum dönemlerde de kırılmıyorum ve geri dönmeyi başarıyorum. Genç kardeşlerime de bunu söylerim. Sadece forvet olarak değil her mevkide en iyi oyuncuları bulmak önemli. Ülkemiz yetiştirici değil yarışmacı bir ülke. Kendi içimizde yarışırken yetiştirmeden uzaklaşıyoruz, ama yeni yeni Türk oyuncuların önemli Avrupa kulüplerinde olması çok iyi. Hocamızın da mutlaka planları vardır ve yürürlüğe sokacaktır.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal