Burak Gören'den Obradovic'e Büyük Övgü: 'Rakip Olma Şerefine Nail Olduk'

Türk Telekom Basketbol Takımı Başantrenörü Burak Gören, Fenerbahçe Beko’yla kontratı biten ve 1 sene takım çalıştırmayacağını duyuran, Zeljko Obradovic ile ilgili açıklamalarda bulundu.

26.06.2020-16:49 - (Son Güncelleme: 26.06.2020-16:41) Burak Gören'den Obradovic'e Büyük Övgü: 'Rakip Olma Şerefine Nail Olduk'

Türk Telekom’la 2 senelik yeni kontrata imza atan Burak Gören, açıklamalar yaptı. Fenerbahçe Beko’ya ve Türk basketboluna önemli başarılara imza atan Obradovic’in gidişi hakkında konuşan Gören, son iki senede Anadolu Efes’ten sonra Sırp hocanın takımıyla en çok maç yapan kulüp olduklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Obradovic’in ülkemiz adına çok büyük kazançlar sağladığını düşünen bir basketbol adamıyım. Gerçekten onun gibi büyük bir spor adamıyla rakip olmak, aynı ligde olmak bizler adınan gurur verici. Gerçekten insani yönü ön planda olan, basketbolda da büyük bir dahi isim. Gerçekten müthiş bir basketbol antrenörü Türkiye’den geçti. Obradovic’le rakip olma şerefine nail olduk. İyi ki Türkiye’de çalıştı, iyi ki rakip olduk ve iyi ki onu tanıma fırsatını yakaladık."

'İSTİKRARLI BAŞARI NETİCESİNDE DEVAM EDİYORUZ'

Türk Telekom’la 4. sezonuna girecek olan Burak Gören, başkent kulübünde istikrarlı bir sezon geçirdiklerini aktardı.

Yeni kontrattan ötürü çok mutlu olduğunu söyleyen Gören, "Türk spor tarihinde önemli bir yer eden bir kulüp Türk Telekom. Başkanımız ve yönetim kurulumuza şahsım ve ekibim adına çok teşekkür ediyorum. Türk Telekom’da istikrarlı bir şekilde 4. sezonumuza başlayacağız. İstikrarlı başarı neticesinde devam ediyoruz. Burada olmaktan, iki yıllık yeni sözleşme imzalamaktan çok mutlu ve gururluyuz." diye belirtti.

Gelecek sezonun kadro hazırlıkları ile ilgili de bilgi veren Gören, altyapıya verdikleri önemi de kaydederek şunları söyledi:

"Muhammed Baygül’le sözleşme uzattık. Dış transferde de imza attığımız oyuncular oldu ama resmi olarak henüz açıklanmadı. Samet Geyik, Can Korkmaz, Erdi Gülaslan’ı transfer ettik. Muhammed’le birlikte Türk oyuncuları hemen hemen tamamlamış olduk. Geçen yıldan kalan oyuncularımız var. Altyapıdan çıkaracağımız 4 isim var. Bu 4 isimle Türk oyuncu kadromuzu tamamladık. Altyapıdan 17-19 yaş arası 4 oyuncuyu çıkarmamız çok önemli. Kulüp olarak altyapıya önem veriyoruz."

AVRUPA’DA FİNAL HEDEFİ

Burak Gören, yeni sezon iki kez FIBA Şampiyonlar Ligi’nde yer aldıklarını hatırlattı. Bu sezon coronavirüs pandemisi sebebiyle eylül ayına alınan FIBA Şampiyonlar Ligi’nde son 8 kulüp arasına kaldıklarını kaydeden Gören, "Önümüzdeki sene iki tane Avrupa kupası oynayacağız. Geçen sezondan kalan Şampiyonlar Ligi’nde son 8 takım arasındayız ve sekizli final eylül ayının sonunda olacak. Ankara’yı, Türkiye’yi, kulübümüzü çok iyi temsil etmek istiyoruz. Geçen sene çok iyi bir noktada bırakmıştık. Aynı ritim ve tempoyla aynı yerden başlayarak ilk hedefimiz finale kalmak. Buna uygun bir kadro çalışması içerisindeyiz. Türk Telekom her kulvarda başarılı. Markayı iyi temsil eden bir yapı kurmak istiyoruz." cümleleriyle konuşmasını sonlandırdı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal