09.03.2020-17:57 (Son Güncelleme:19.04.2024-17:28)


1

Mevsim geçişlerinde ortaya çıkan hava değişimi sonucunda insanların psikolojisi de olumsuz etkilenebiliyor. Bahar yorgunluğu zannedilen durum ise depresyon belirtisi olabilir. Basit önlemlerle bunun önüne geçmek mümkün. Fakat eğer depresyon belirtileri varsa bir uzmandan destek almanızda yarar var. Alacağınız bazı önlemler sayesinde bahar depresyonundan kurtulabilirsiniz.



2

Düzenli bir uyku sayesinde güne zinde başlamak ve değişime ayak uydurmak daha kolay olacaktır. Vücut böylelikle biyolojik bir düzene girer. Uyku düzeni oluşturarak yeterli uyku sonucunda stres ve yorgunluğunuzun azaldığını hissedeceksiniz.



3

Spor ya da açık havada her gün yarım saat kadar yürüyüş yapmak serotonin salınımını artırır. Mutluluk hormonu olarak da bilinen serotonin, canlılık ve zindelik hissi veren bir hormondur. Eksik olduğu zaman depresif, yorgun, sıkılgan bir ruh haline neden olur.



4

Güneşe çıkmak kendinizi iyi hissetmenize olanak sağlar. Yetersiz güneş ışığı sonucu beyinde kimyasal maddelerin düzeyi ve dağılımları bozulabilir. Böylece depresyona yatkınlık olur. Bu yüzden sabah saatlerinde mümkünse yarım saat kadar güneş ışığında oturmak mevsimsel geçişlerde oluşacak depresyon ve halsizliği önler. Güneşli havalarda dışarıda vakit geçirilmesi depresyonu hafifletmede etkilidir.



5

Kafeinli içecekleri ve alkolü azaltarak, günde ortalama 2,5 litre su içmek de kaygı durumunu azaltır. Taze meyve suyu, bitki çayları tüketmek duygu durumunda olumlu iyileşmelere katkı sağlar.



6

Ruh ve beden sağlığına iyi gelecek durumlardan biri de dengeli ve düzenli beslenmektir. Mevsime uygun sebze ve meyve tüketerek, işlenmiş hazır gıdalardan uzak durmak depresyonu yatıştırmada etkilidir. Aşırı kilo sorunu olan bireyler bu dönemde gerekirse uzman desteği alabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR