22.02.2020-11:53 (Son Güncelleme:29.03.2024-12:56)


1

Dikkat çekici ve iddialı göz makyajı yapmak istediğimizde ilk seçeneğimiz tabii ki de buğulu göz makyajı oluyor. Peki, hem bakışları derinleştiren hem de oldukça havalı bir görüntü kazandıran buğulu göz makyajı yaparken dikkat edilmesi gereken püf noktalar nelerdir? Sizin için buğulu göz makyajının püf noktalarını bir araya getirdik…



2

Primer

Primer

Göz makyajının hem daha kalıcı olması hem de uygulanan farın kendini daha iyi göstermesi için uygulama öncesinde göz makyajı bazı kullanmak oldukça önemlidir. Göz makyajı bazını yani primerınızı göz kapağınıza hiçbir işlem yapmadan önce uygulayın.



3

Baz Rengine Karar Verin

Baz Rengine Karar Verin

Bir far fırçasıyla açık tonlarda bir farı tüm göz kapağına uygulayarak baz rengini oluştur. Bu yapacağın göz makyajının ana rengine göre değişse de, açık renklerde far kullanmak daha risksiz bir yöntem olacaktır.



4

Boyutlandırın

Boyutlandırın

“Crease” denilen göz kapaklarının katlanma bölgesini belirgin bir hale getirmek için bir dağıtma fırçasıyla seçtiğiniz koyu tonu bu bölgeye uygulayın. Bu adım uygulama ile göz kapağının derinliğini meydana çıkarırken; buğulu göz makyajı uygulaması için daha etkileyici bir zemin hazırlamış olacaksınız.



5

Dağıtma

Dağıtma

Başarılı bir göz makyajının en önemli sırrı iyi dağıtılmış göz farlarıdır. Crease bölgesine uyguladığınız farı; kabarık bir dağıtma fırçası ile dağıtmayı deneyin. İstediğiniz görüntüye ulaşana dek dağıtma işlemine devam edin.



6

Sınırları Belirleyin

Sınırları Belirleyin

Koyu tonlardaki göz farlarınızı gözlerinizin dış köşelerinden iç köşelerine doğru dağıtarak uygulayın. Böylece gözlerinizin şekli daha belirgin bir hale gelecektir. Sonra concealer yardımı ile göz kapağınızın orta bölgelerinde temiz bir zemin oluşturup seçtiğiniz geçiş farını uygulayabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR