Bıldırcın yumurtası nasıl yenir, besin değeri nedir, astıma iyi gelir mi? Protein zengini bıldırcın yumurtasının faydaları

Bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek hastalıklara özellikle kansere karşı bedenin direncini artıran bıldırcın yumurtası vücudu doğal bir koruma çemberine alır. Yapılan çalışmalarda bıldırcın yumurtası yiyen kişilerin kansere yakalanma ihtimalinin çok düşük olduğu gözlemlenmiştir. Bıldırcın yumurtasının en büyük faydalarından biri de gelişim çağındaki çocukların kemiklerinin daha sağlıklı büyümesini mümkün kılmasıdır.

07.04.2022-17:00 - (Son Güncelleme: 07.04.2022-17:02)

Protein değeri olarak çok zengin bir içeriği sahip olan bıldırcın yumurtası, diğer yumurtalara oranla daha fazla amino asit içerir. Bu özelliğiyle bağışıklık sistemini güçlendirmede çok büyük etki sağlayan bıldırcın yumurtası, çocukların gelişimi ve sağlığı açısından da oldukça önemli bir yere sahiptir. Çocuklarda iştah artırmasını sağladığı için özellikle tercih edilmesi gereken besin kaynağıdır.

Hastalıklara karşı doğal koruma kalkanı!

- Motor hareketleri için önemli olan kasların daha esnek olmasını yardım edecek ileri yaşlarda görülme olasılığı olan kemik erimesi ya da iltihaplanması gibi hastalıkları engeller. 

- Doğada yer alan en iyi D vitaminidir. Özellikle D vitamini eksikliği olanların düzenli yemesi gerekir. Aksi durumda D vitamini eksikliği ciddi hastalıklara zemin eder. 

- Gözün gereği olan A vitaminin yüzde 90'ını karşılar. Bunun yanı sıra bedenin lazım olan A vitaminini de karşılayarak cilt tabakasını ve organlardaki zarların tekrarlanmasını mümkün kılar.

- Solunum sorununun iyileşme sürecine destek oluyor.

- Bıldırcın yumurtası; içindeki bolca vitamin ve mineral sayesinde vücuda enerji veriyor, daha dinç hissetmemizi sağlıyor.

Bıldırcın yumurtası neye iyi gelir?

- Antioksidan özellikleri bulunduğundan vücudu tepeden tırnağa temizleme etkisi de gösterebiliyor, bu sayede en çok bilinen detoks yiyeceklerinden biri olarak kullanılıyor.

- İçindeki potasyum sayesinde yüksek tansiyonu düşürme konusunda yardımcı oluyor.

- Yüksek tansiyona olan olumlu etkileri nedeniyle kalp ve damar sağlığını da koruyor.

- Metabolizmayı hızlandırıyor. Bu etkisi nedeniyle iştah açıcı bir özellik de gösteriyor. Bu özelliği en çok iştahsız çocukların iştahını açmak için değerlendiriliyor.

Bıldırcın yumurtasının faydaları

- Bıldırcın yumurtası, içinde bolca A vitamini olduğundan göz sağlığını da destekliyor.

- Mide ülseri, gastrit gibi mide rahatsızlıklarının düzelmesine yardımcı olur. Acı ve ağrınızı hafifletir, midenizi rahatlatır.

- Kandaki hemoglobin miktarını artırarak, ağır tonsinlerin kandan uzaklaşmasını sağlar. Böylece kansızlık tedavisinde yardımcı olarak kullanılabilir.

- Tüberküloz, astım, diyabet ve damarsal gerginliğin tedavisine yardımcıdır.

- Kalp kasının güçlenmesini sağlar ve kan dolaşımının hızlanmasına yardım eder.

Bıldırcın yumurtasının besin değerleri nedir?

Bıldırcın yumurtasının besin değeri

1 adet bıldırcın yumurtasının besin değeri yaklaşık olarak şöyledir:

- Karbonhidrat: 0,04 g

- Protein: 1,2 g

- Yağ: 1 g

- Kolesterol: 76 mg

- Potasyum: 13 mg

- Kalsiyum: 6 mg

- Sodyum: 12,70 mg

- Demir: 0,34 mg

- A vitamini: 14,04 IU

- Bunların dışında, bıldırcın yumurtasının içinde; E vitamini, B 12 vitamini, riboflavin, folat ve pantotenik asit, magnezyum, fosfor ve çinko olduğu da biliniyor.

Bıldırcın yumurtası kürü nasıl yapılır?

Bronşit ve grip gibi üst solunum yolu enfeksiyonları için bıldırcın yumurtasını şu şekilde tüketebilirsiniz: Bir tane bıldırcın yumurtası bardağa kırılır, bir kaşık bal ve biraz süt ile karıştırılır. 10 dakika beklendikten sonra 15 gün süre ile her gün taze olarak içilebilir. Üç ay süre ile ayda 4 ila 5 kez tüketildikten sonra bırakılması tavsiye edilmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal