18.09.2020-11:35 (Son Güncelleme:19.04.2024-21:41)


1

Sivrisinek özellikle yaz aylarında karşımıza çıkan ancak yılın her günü karşılaşabileceğimiz bir sorun. Sivrisinek ısırıkları bulundukları yerlere göre ciddi hastalıklar meydana getirebiliyor. İçerisinde ciddi kimyasal maddeler bulunduran çözümler yerine sivrisinekten korunmanın doğal yollarını sizler için araştırdık.



2

Vanilya kokusu insanlara hoş gelir ama sivrisinekler bu kokuyu hiç sevmezler. Vanilya özü damlattığınız 1 çay bardağı suyu şişeye koyarak cildinize püskürtebilirsiniz. Bu işlem kene, kara sinek gibi diğer böcekleri de cildinizden uzak tutacaktır.



3

Birçok derde deva olan elma sirkesi sivrisinek konusunda da yardımımıza yardımcı oluyor. 1-2 yemek kaşığı sirkeyi yarım litre suda seyreltin ve için. Bu karışımı içtikten sonra, vücudunuz sivrisineklerin etrafta olmasını istemeyeceği bir koku yayacaktır.



4

İnsanlar fesleğen, biberiye, limon otu ve lavanta gibi bitkilerin kokusunu severler, ama sivrisinekler bu kokulara dayanamaz. Bu bitkileri pencerelerin ve girişlerin olduğu yerlere yerleştirebilirsiniz.



5

Sivrisinekleri uzak tutmak için vücudunuza böcek kovucuları sürmek yerine doğal bir yağ deneyin. Örneğin lavanta yağı, büyük bir doğal sivrisinek kovucu olup cildinizin harika kokmasını sağlar.



6

Bebek yağı da sivrisinekleri sizden uzak tutmaya yarayacak bir çözüm yöntemidir. Sade bir bebek yağını cildiniz açık yerlerine sürerseniz cildinizin kokusu ve dokusu nedeniyle herhangi bir sivrisineğin size yaklaşma oranı çok aza inecektir.



7

Sarımsak yağı sivrisinekleri uzaklaştırmak için etkili yollardan biridir ama kokusu nedeniyle bunu tercih etmek istemezsiniz. Yağını sürmek yerine sarımsak yemek de sivrisinekleri sizden uzak tutabilir.



8

Bir limonu ortadan ikiye bölerek karanfil saplamanız etrafınızdaki sinekleri uzaklaştırmaya yetecektir.



9

Bir bölgede sıra dışı bir sivrisinek popülasyonu fark ederseniz, kahve telvesi kullanarak sivrisinek yumurtalarının ölmesini sağlayabilirsiniz. Sadece durgun suyu tespit ettiğiniz her yere kahve telvesi serpiştirin. Bu, yumurtaları yüzeye çıkmaya zorlar ve sonunda oksijen eksikliğinden ölmelerine neden olur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR