03.08.2020-14:02 (Son Güncelleme:28.03.2024-20:48)


1

Hayatımız da yediğimiz ve içtiğimiz besinlerin son kullanım tarihleri bizler için önemlidir. Çünkü tarihi geçmiş her besin bozulmaya başlar ve bu da bize zarar verir. Peki diğer kullandığımız ürünleri ne sıklıkla değiştiriyoruz? İşte günlük hayatta sık sık yenilemeniz gereken eşyalar...



2

Kozmetik Ürünler

Kozmetik Ürünler

Yıl boyunca kullanılması gereken güneş kremlerinin kullanım ömrü her zaman zannettiğiniz kadar uzun olmayabilir. Aynı şey kozmetik ürünleri için de geçerli bir kuraldır. Burada pek çok kişiyi yanılgıya düşüren şey son kullanma tarihi ve kapak açıldıktan sonraki kullanım ömrü arasındaki fark oluyor.



3

Lif

Lif

Bazen yıllarca kullanılabilen banyo lif ve süngerleri aslında o kadar da uzun ömürlü değildir. Devamlı nemli bir ortamda bulunan lif ve süngerler, mantar ve küflere davetiye çıkarmaya uygun bir ortamda bulunur. Küflenmiş bir besini nasıl yemiyorsak, küflü bir ürünü de cildimize süremeyiz. Bu yüzden; banyo liflerini 6 ayda bir, banyo süngerlerini ise 2 haftadan sonra değiştirmelisiniz. Bu süreyi uzatmak ve mantar benzeri oluşumları yok etmek istiyorsanız belirli aralıklarla liflerinizi suda kaynatarak temizliğini sağlayabilirsiniz.



4

Saç Fırçası

Saç Fırçası

Sağlıklı saçlara sahip olmak için kullandığınız tüm ürünlerin hijyenik olması önemlidir. Bu yüzden saç fırçalarınızı da yılda bir kez değiştirmeniz gerekir.



5

Ev Terliği

Ev Terliği

Genellikle yumuşak yapıda olan ev terliği ve panduflar, ayağınızdaki teri emerek kendi içinde tutar. Bir de ıslak ayakla giydiğinizde mantar üretimine daha açık hale gelen ev terliklerini 6 ayda bir değiştirmeli ve bu süre içerisinde de sık sık yıkayarak terlikte bulunan nemin gitmesini sağlayabilirsiniz.



6

Diş Fırçası

Diş Fırçası

Diş fırçaları da nemli kalan ürünler arasında yer alır fakat aynı fırçayı bir yıldan fazla kullanan pek çok insan bulunmaktadır. Oysaki, fırçalarınızı en fazla 3 ay kullanabilirsiniz. 3 aydan sonra fırçalar ağız sağlığınız için faydadan çok zarar vermeye başlar. Ayrıca, gribal enfeksiyonlardan sonra da diş fırçanızı değiştirmeniz gerekir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR