Bu Çiçeği Koparmanın Cezası 80 Bin Lira

Mersin de yetişen ve nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya gelen kum zambağı çiçeğini koparanların başı dertte. Bu çiçeği, koparanlara 80 bin lira para cezası verilecek.

07.09.2021-11:30 - (Son Güncelleme: 07.09.2021-13:47) Bu Çiçeği Koparmanın Cezası 80 Bin Lira

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı sahilde kumların üzerinde yetişen kum zambakları, son baharda çiçek açmaya başlıyor. Bu zambak hem sahilde kumların oluşmasına hem de oluşan kumların dağılmasını önlüyor.

NESLİ TÜKENMETE OLAN ÇİÇEĞİ KOPARANA 80 BİN LİRA PARA CEZASI

Kum zambağının nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya. Dünya Doğa Koruma Birliği tarafından da koruma altına alınan kum zambakları sahil ve kumsalların oluşumunda büyük öneme sahip. Bu yüzden Bu çiçeği koparanlara 85 bin lira para cezası uygulanacak. Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, konu ile ilgili açıklamalarda bulunarak ,“Türkiye'nin birçok yerindeki kumsallarda bulunan bitkinin, Dünya Doğa Koruma Birliği'nce koruma altında olduğu biliniyor. Kum mahallesinde denize akın eden vatandaşlara uyarılarda bulunuyoruz. Lütfen kum zambaklarını koparmayın. Mum zambağını korumamız gerekir. Kum zambağı kıyı kumullarında yaşayan en önemli canlı türlerinden biridir. Kum zambakları, yazın en sıcak aylarında çiçek açan bir bitkidir. Temmuz ayından başlayarak, ağustos, eylül ve ekim ayının sonuna kadar bu bitkiler çiçekte kalan ve nesli tehlike altında olan bir türdür. Kum zambakları, kum oluşumunda önemli yere sahiptir. Kumulların oluşmasında ciddi öneme sahip olan kum zambağı, kumun rüzgârdan dolayı dağılmasını da engelliyor. Kum zambakları yerden itibaren yaklaşık 40 veya 45 santimde olabiliyor. 3 ila 5 arasında çiçek veriyor” dedi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal