13.01.2020-16:38 (Son Güncelleme:20.04.2024-06:42)


1

Gün içerisinde yeterli su tüketmediğinizde, tuzlu besinler tükettiğinizde, hava değişimi, kadınlarda regl döneminde ödem şişliği meydana gelebiliyor. Vücudunuzda oluşan ödemi kısa süre içerisinde atmak için birçok bitki çayı bulunuyor. Peki hangi bitki çayları ödem atmaya yardımcı olur? İşte ödem atmaya yardımcı olan bitki çayları…



2

Yaban Mersini

Yaban Mersini

Hafif dereceli bir ödem söktürücü olan yaban mersini güçlü bir antioksidandır. Karaciğeri korur ve yaşa bağlı gelişen hafıza sorunlarına karşı beyni korumaya yardımcıdır.



3

Ekinezya Çayı

Ekinezya Çayı

İdrar söktürücü etkisi azdır ancak özellikle gribal hastalıkların yaygın olduğu kış aylarında vücudu güçlendirerek hastalıklara karşı korur hastalıkların daha kısa sürede iyileşmesine yardımcı olur.



4

Ardınç Çayı

Ardınç Çayı

Vücuttan su ve ödem atılmasına yardım eder, aynı zamanda zayıflama kürleri için iyi bir idrar söktürücüdür. Kanı temizleyici özelliği bulunan ardıç çayı, vücut direncini artırırken, metabolizmanın hızlanmasını sağlar.



5

Meyan Kökü Çayı

Meyan Kökü Çayı

Vücuttaki ödemin atılmasına yardımcı olur. Soğuk algınlığına karşı çok iyi gelir. Aynı zamanda yatıştırıcı ve balgam sökücü özelliğe sahiptir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR