01.06.2020-12:40 (Son Güncelleme:09.08.2021-11:50)


1

Tarçın

Tarçın

Antioksidan deposu olan tarçın, kandaki şekerin düşürülmesini sağlayarak damar sağlığını korur. Günde 1 çay kaşığı tarçının kandaki yağ oranını %26 oranında azalttığı kaydedilmiştir.



2

Zerdeçal

Zerdeçal

Zerdeçal, damar temizliğinde en etkili baharatlar arasında yer alır. Aynı zamanda damar sertliğini önler ve yağ depolanmasını da engeller.



3

Nar

Nar

Nar, içeriğinde bulunan antioksidanlar sayesinde kan akışının artmasını ve damarların tıkanmasını engeller.



4

Yeşil Çay

Yeşil Çay

Yeşil çay, damarlara hasar veren oksidatif stresin azaltılmasını ve damarların temizlenmesini sağlar. İçeriğinde bulunan antioksidanlar kolesterolün düşürerek kalbi korur.



5

Meyve

Meyve

Özellikle kolesterolü düşüren bu meyve kan akışının dengelenmesini sağlar ve bu özelliği sayesinde kalp sağlığı için önlemli olan besinler arasında yer alır.



6

Kuşkonmaz

Kuşkonmaz

Kuşkonmaz, damarlardaki baskının azaltılmasını sağlar ve bu sayede kan akışını hızlandırır. Aynı zamanda damar tıkanıklığı ve enflamasyona da iyi gelir.



7

Brokoli

Brokoli

K vitamini ve lif açısından zengin olan brokoli, kolesterolü ve yüksek tansiyonun düşürülmesini sağlar. K vitamini damarlardaki kalsiyum seviyesini dengeler.



8

Badem

Badem

E vitamini, çözünebilen lif ve tekli doymamış yağlar açısından oldukça zengin olan badem, içeriğinde bulunan antioksidanlar sayesinde damarlarda ileri gelen hasarın engellenmesini sağlar.



9

Zeytinyağı

Zeytinyağı

Akdeniz ülkelerinde kalp hastalıklarının az görülmesi zeytinyağı sayesindedir. Zeytinyağının içeriğinde bulunan antioksidanlar kanın pıhtılaşmasını engellemenin yanı sıra kanserin önlenmesini ve tansiyonun düşürülmesini de sağlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR