10.03.2020-09:24 (Son Güncelleme:24.04.2024-19:34)


1

Sağlıklı ve dengeli beslenmenin yanı sıra yapılan egzersizlerde güzel bir cilde sahip olmayı sağlar. Fakat tüketilen bazı besinler dolaylı yoldan cilt sağlığını olumsuz etkiler. Bu besinler cildi güzelleştiren kolejen gibi maddelere zarar vererek cilt kırışıklıklarına ve erken yaşlanmaya neden olur. Buna engel olmak için o yiyecekleri tüketmekten kaçınmak gerekiyor. İşte cilt sağlığınız için uzak durmanız gereken 7 besin…



2

Fast Food

Fast Food

Fast food, içeriğinde cilde ciddi zararlar veren birçok malzemeyi barındırır. Bunlar arasında trans yağlar, doymuş yağlar, gıda boyaları, kimyasallar, tuz ve şeker vardır. Bunları tükettiğiniz zaman akne, kırışıklık ve cilt kuruluğu sorunlarıyla karşı karşıya kalabilirsiniz.



3

Sütlü Çikolata

Sütlü Çikolata

Bitter çikolatanın birçok faydası bulunurken sütlü çikolata cildinizin mahvolmasına ve cildinizde sivilce oluşmasına sebep olabilir.



4

Kabuklu Deniz Ürünleri

Kabuklu Deniz Ürünleri

Kabuklu deniz ürünlerinin her ne kadar iyot bakımından zengin olması sağlık açısından iyi olsa da akne oluşumuna neden olabilir. Bu nedenle kabuklu deniz ürünlerini ayda bir veya iki kez tüketilmesine dikkat edilmelidir.



5

İşlenmiş Yağlar

İşlenmiş Yağlar

Çerezlerde, cipslerde, bazı konserve yiyeceklerde ve soslarda bulunan işlenmiş yağlar, sağlıksız bir şekilde işlenmiştir. Bu gibi yağlar gözeneklerinizin tıkanmasına ve iltihaplanmasına neden olabilir.



6

İşlenmiş Gıdalar

İşlenmiş Gıdalar

İşlenmiş gıdalar genel olarak cildi kurutan ilave tuz içermektedir. Tuz, hücrelerdeki suyun emilmesine neden olduğu için ciltte kuruluk meydana gelir.



7

Şeker

Şeker

İnce rafine veya ilave formda şeker cilde zarar veren besinler arasındadır. Cildinizi pürüzsüz ve diri tutmayı sağlayan bir protein olan kolajene, çok fazla şeker tükettiğinizde hasar vermiş olursunuz. Aynı zamanda şeker yüksek asit içerdiğinden dolayı akne oluşumuna sebep olur.



8

Yapay Tatlandırıcılar

Yapay Tatlandırıcılar

Yapay tatlandırıcılar çok miktarda kimyasal madde içerir. Bu kimyasal maddeler cildinizde çok fazla sivilce oluşmasına neden olur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR