13.08.2020-09:34 (Son Güncelleme:25.04.2024-19:56)


1

Bazı besinler vücudumuza fayda sağlarken bazı besinler de sağlığımızı olumsuz yönde etkilemektedir. Önemli olan hangi besinin ne gibi zararları olduğunu bilerek o besinlerden uzak durmak gerekir. Son yapılan araştırmalara göre sağlığımızı etkileyerek daha fazla yememize sebep olan besinler ortaya çıktı. Araştırmayı yürüten Michigan Üniversitesi'nden uzmanlar, bağımlılık yapan yiyecekleri araştırdılar.



2

Dondurma

Dondurma

Genellikle yaz aylarında tüketmekten keyif aldığımız ama dört mevsim severek tükettiğiniz dondurmanın insanda bağımlılık yaptığını biliyor musunuz? Her şeyin fazla tüketiminin zararlı olduğu gibi dondurmayı da fazla tüketmek zararlıdır.



3

Çikolata

Çikolata

Herkesin severek tükettiği çikolatanın mutluluk verdiğini herkes bilir. Fakat belirli sınırda yediğinizde zararı olmayan çikolata fazla tüketildiğinde zararlı hale gelebilir. Hatta çikolatanın bağımlılık yaptığı ortaya çıkarılmıştır.



4

Ekmek

Ekmek

Sıcacık fırından çıkmış bir ekmeği kim yemek istemez ki? Kokusu ile sizi etkileyen ve yedikçe yeme isteğini getirir insanın. Ama ekmek yemek aslında bağımlılık yapar.



5

Mısır

Mısır

Arkadaşlarınızla sohbet ederken ya da sinemada film izlerken olmazsa olmazımız olan patlamış mısır insan bedeninde istek uyandırır. Yani bir süre sizde bağımlılık yaratır.



6

Patates Kızartması

Patates Kızartması

Hemen hemen her çocuğun ve yetişkinin yemeklerinin yanında aradığı yiyeceklerden biri olan patates kızartması sofralarda bir şenlik yaratır. Ama bilmediğiniz bir geçek var ki, patates kızartması bir süre sonra bağımlılık yapan besinler arasında yer almaktadır.



7

Gevrek

Gevrek

Sabahları kahvaltı yerine ya da ara öğün olarak tükettiğiniz gevrekler belli bir süreden sonra sizde devamlı yeme isteği uyandırır. Bu da bağımlılık yapan besinler arasında olduğunu gösterir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR