04.04.2020-13:35 (Son Güncelleme:18.04.2024-20:22)


1

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınından korunmak için alınabilecek önlemler arasında beslenmenin önemi de yadsınamayacak kadar fazladır. Ülkemizde de hemen herkes virüse karşı kendini korumak için çaba sarf ediyor. Uzmanlar, virüse karşı bağışıklık sistemini güçlendirmenin ve kişisel hijyene özen göstermenin önemli olduğu konusunda uyarılarda bulunuyor. Yapılan araştırmalar Covid-19 virüsünün akciğerleri hedef aldığını ortaya koymuştur. Solunum sistemlerinin en önemli organlarından biri olan akciğerler içe çekilen oksijenin kan hücreleri sayesinde diğer organlara iletmekle görevlidir. Akciğerin en büyük özelliklerinde biri de kendini temizleyebilen bir organ olmasıdır. Peki, akciğerin kendini temizleyebilmesi için tüketilmesi gereken besinler nelerdir? İşte akciğeri temizleyen besinler...



2

Üzüm Çekirdeği

Üzüm Çekirdeği

Güçlü bir antioksidan içeriğe sahip olan üzüm çekirdeği, vücutta oluşan serbest radikallerle savaşarak akciğerin korunmasını sağlar.



3

Siyah Havuç

Siyah Havuç

İçeriğindeki mineral ve vitaminler sayesinde güçlü bir antioksidan özelliğe sahip olan siyah havuç, akciğer kanseri riskini azaltır.



4

Tere

Tere

Akciğerin en sadık dostu şüphesiz teredir. Ciğerlerde oluşan tahribatı onaran bu mucizevi bitki özellikle sigaranın neden olduğu etkileri de temizler.



5

Keçiboynuzu

Keçiboynuzu

Sağlıklı bir akciğer için ilk olarak toksinlerden arındırılması gerekir. Keçiboynuzu, detoks etkisi yaratarak akciğerlerdeki toksinlerin temizlenmesini sağlar. Astım ve benzeri hastalıklarında iyileşmesini sağladığına dair ortaya birçok çalışma konmuştur.



6

Öksürük Otu

Öksürük Otu

Balgam söktürücü özelliğe sahip olan öksürük otu tam bir C vitamini deposudur. Binlerce yıl önce Kızıldereliler tarafından da kullanılan öksürük otu, ciğerleri güçlendireme de birebirdir.



7

Kekik

Kekik

İçeriğinde bulunan eterli uçucu yağlar, göğüs tıkanıklığına karşı oldukça etkilidir. Üst solunum yolu iltihabını ve öksürüğü önler. Antibakteriyel özelliği ile bakteri oluşumunu engeller.



8

Zerdeçal

Zerdeçal

Antioksidan ve anti-eflamatuar özelliği sayesinde zerdeçal, akciğer hücrelerinin oksijen radikallerini temizlemeye yardımcı olur.



9

Sarımsak

Sarımsak

Doğal bir antibiyotik olan sarımsak akciğerlerin sorunsuz bir şekilde görevini yerine getirmesini sağlar. İçeriğinde bulunan antioksidan maddeler sayesinde akciğer kanserine karşı koruyucu bir etkiye sahiptir.



10

Zencefil

Zencefil

Oldukça kuvvetli bir antioksidan olan zencefil de akciğerlerin temizlenmesini sağlıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR