03.09.2022-12:30 (Son Güncelleme:03.09.2022-12:34)


1

Yulaf ezmesi

Yulaf ezmesi

Karaciğerin en iyi şekilde çalışmasını sağlamak için lif oranı yüksek olan besinleri tüketmek gerekir. Örneğin güne başlarken yulaf ezmesi tüketebilirsiniz.



2

Kilo ve yağlar atılmalı

Kilo ve yağlar atılmalı

Yapılan araştırmalar, karaciğer hastalıklarından kurtulmanın yollarından birinin de kilo ve karın yağlarını vücuttan atmak olduğunu ortaya koydu.



3

Doymuş yağ tüketmeyin

Doymuş yağ tüketmeyin

Severek tükettiğimiz patates kızartması ve hamburger karaciğer sağlığının bozulmasına neden olan besinlerdir. Doymuş yağ oranı yüksek besinleri çok fazla tüketmek, karaciğerin görevini yerine getirmesini zorlaştırıyor.



4

Siroz hastalığı

Siroz hastalığı

Hatta zamanla siroz olarak bilinen karaciğerde iz kalmasına neden olan iltihaplanmalara neden oluyor.



5

Tatlı tüketmeyin

Tatlı tüketmeyin

Çok fazla tatlı tüketimi de karaciğer sağlığını etkiler. Zira karaciğerin görevlerinden biri de şekeri yağa dönüştürmek. Eğer fazlaya kaçılırsa karaciğer çok fazla yağ yapar. Uzun vadede, yağlı karaciğer hastalığı gibi bir durumla karşılaşabilirsiniz.



6

Bol su için

Bol su için

Karaciğer sağlığını korumak için yapabileceğiniz en önemli şey; bol su içmek. Aynı zamanda ideal kilonuzu korumakta karaciğer sağlığını korumaya yardımcı olur.



7

Gazlı içecekler tüketmeyin

Gazlı içecekler tüketmeyin

Gazlı içecekler ya da sporcu içecekleri gibi şeker yüklü meşrubatlar yerine su içmeniz daha sağlıklı olmanızı sağlar.



8

Tuz kullanımı

Tuz kullanımı

Vücudunuzun azda olsa tuza ihtiyacı vardır. Ancak yapılan araştırmalar sodyumdan yüksek bir perhizin karaciğer izinin ilk evresi olan fibrozise neden olabileceğini ortaya koydu. Tuzu hayatınızdan çıkarmak için bazı basit şeyler bulunuyor. Pastırma veya şarküteri gibi işlenmiş besinlerden uzak durun. Konserve sebzeler yerine taze besinler seçin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR