Bu Besin Doğal İnsülin Görevi Görüyor!

Günümüzde sık sık şeker hastalığı olan kişilerin yaşam kalitesini düşüren oldukça ciddi bir hastalıktır. Şeker hastalığı olarak da bilinen diyabet; insülin yetersizliğiyle ortaya çıkmaktadır. Peki diyabetle mücadele için ne kullanmalıyız? Detaylar haberimizde...

15.07.2020-12:00 - (Son Güncelleme: 15.07.2020-11:23) Bu Besin Doğal İnsülin Görevi Görüyor!

Sağlıksız beslenmenin bir sonucu olarak ortaya çıkabilen obezite ve şeker hastalığı, beslenme alışkanlıkları düzene sokularak kontrol altına alınabilir rahatsızlıklardan. Diyabet, çeşitli komplikasyonlara yol açan, çok faktörlü bir hastalıktır ve bu nedenle birçok tedavi yaklaşımını gerektirir.

DOĞAL İNSÜLİN: SUMAK

Genellikle evde yemeklere tat vermek için kullandığımız bu mucizevi baharat şifa dağıtıyor. Yabani otlar arasında yerini alan sumak meyvesi toplanıp ve kurutularak toz haline getirildikten sonra baharat olarak kullanılır. Hemen hemen her toprakta yetişen bu otun toplamda 150 türü bulunmaktadır. Fakat sadece iki çeşidi zehirsizdir.

Ekşi tada sahip sumak, evde limonun olmadığı zamanlarda yerine kullanabileceğiniz bir besindir. Yapılan araştırmalarda limon gibi sumağın da antioksidan özelliği olduğu bulunmuştur. Aynı zamanda uzmanlar üst solunum yolu hastalıklarında ilaç kullanmadan sumak suyu ile tedavi olunabileceğini belirtiyor.

SUMAK SUYUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Sumak suyunu tükettiğinizde kandaki insülin oranının dengelenmesine yardımcı olur. Bu özelliği sayesinde diyabet ve yüksek tansiyon hastalarının tüketmesi gereken besinler arasındadır. Antioksidan etkisi sayesinde üst solunum yolları hastalıklarında aniden gelişen yüksek ateşi düşürerek beyin sağlığını korumaya yardımcı olur. Hafta da bir bardak tüketeceğiniz sumak suyu, sinir sisteminde deforme olmuş hücrelerin sayısını azaltarak sağlıklı hücrelerin artmasına yardımcı olur. Yorgunluk, stres ve depresyon gibi problemlerin yaşanma riskini de azaltır.

Sumak suyunu içtiğiniz zaman sindirimi düzenlediği için zayıflamanızda yardımcı olacaktır. Aynı zamanda gün içerisinde yarım çay bardağı tükettiğiniz sumak suyu hazımsızlık ve şişkinliği de önleyecektir. Eğer çocuğunuz iştahsızlık problemi yaşıyorsa çocuğunuza sumak suyundan ayda bir kere içirmeniz de fayda vardır. Bu çocuğunuzun hem çocuğunuzun vücut direncini artırır hem de iştahını açarak daha sağlıklı beslenmesine yardımcı olur. Sumak, genellikle tırnak altlarında oluşan dolamanın iyileşmesi için de kullanılan doğal tedavi yöntemlerinden biridir. Kaynayan sumak suyunun içine sirke ve bal koyarak iyice karıştırarak bu karışımı bir gün beklettikten sonra dolamanın üzerine sürebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal