Bu Arabanın Fiyatı Sır Gibi Saklanıyor

Sivas'ta uzun yıllardır garajda bekletilen sıfırdan farksız 95 model araç açık arttırmayla satıldı.

13.11.2021-18:09 - (Son Güncelleme: 13.11.2021-18:09) Bu Arabanın Fiyatı Sır Gibi Saklanıyor

Yıllar önce Almanya'da çalışan Emrullah Güler, 1995 tarihinde Sivas'ta yaptırmış olduğu apartmanın bir dükkanını garaja çevirerek, o yıl satın almış olduğu otomobili burada muhafaza etti. Güler, söz konusu olan aracı ise yalnızca Almanya'dan memleketi Sivas'a tatile gelmiş olduğu yaz günlerinde kullandı. Her yaz yaklaşık olarak bin kilometre yapan Güler, 2013 tarihinde vefat etti. Güler'e ait olan 95 model araç ve 4 katlı apartman varislerine miras kaldı.

95 MODEL ARAÇ AÇIK ARTIRMAYLA SATILDI

Araç, Sulh Hukuk Mahkemesince açık arttırma ile satışa çıkarıldı. Arkadaşlarının tavsiyesine uyarak aracı Ordu'da yaşayan Erdal Alan satın aldı. Satın alınan araç 8 yıl sonra garajdan çıkarıldı. İlk günkü halini korumayı başaran araç sadece 16 bin 511 kilometrede. Görenleri şaşkına çeviren aracın satış fiyatı ise büyük bir sır olarak saklandı.


Erdal Alan, bu kilometrede bu şekilde bir otomobilin olduğunu düşünmediklerini ifade ederek, 'Yakın bir dostum vasıtasıyla Sivas'ta böyle bir aracın olduğunu öğrendim. ‘Ağabey araba satılacak. Sende bu tarz arabaları seviyorsun. İstersen bir değerlendir' dediler. Tabi ki bir heyecan oluşturdu. Bu kilometrede böyle bir otomobilin olduğunu düşünmüyorduk. Bunun haberi gelince biraz heyecanlandık. Sonra arabanın videoları geldi. Daha da heyecanlandım.' sözlerini kullandı.

Alan, beklediğinin üstünde bir otomobil olduğunu ifade ederek, 'Emrullah amcamız rahmetli olmuş. Rahmetli olduktan sonra uzun bir süre otomobil garajda kaldı. Tozlu bir haldeydi. Otomobilin ihalesine girdik, biz kazandık. İşlemler bittikten sonra aracı gelip canlı görme fırsatım oldu. Çok da heyecanlandım. Beklediğimin üstünde bir otomobildi. İyi korunmuş. Rahmetli Almanya'dan geldiği dönemlerde köye gitmek için vesaire ara ara kullanmış. Bugüne kadar özel şampuanlarla yıkanmış. Bizde o geleneği devam ettirdik. Allah izin verirse buradan Ordu'ya götürüp kendi garajımızda muhafaza edeceğiz.' sözlerini kullandı.


ARACI GÖRENLER BÜYÜK BİR ŞAŞKINLIK YAŞIYOR

Alan, aracı görenlerin büyük bir şaşkınlık yaşamış olduğunu  sözlerine ekleyerek, 'Bazı arkadaşlar araca talipli oldular. Kimileri fiyatını merak etti. Kimileri de otomobilin kaça satılacağına dair sorular sordu. Satma gibi bir düşüncemiz yok şuan. Ama hani farklı bir teklif olursa veya biz farklı bir otomobile yönelirsek teklifleri değerlendiririz. Görenler çok şaşırıyor.' biçiminde açıklamalarda bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal