Brent petrol varil fiyatı ne kadar? 24 Mayıs 2022 brent petrol fiyatı: 1 varil brent petrol kaç dolar?

Gündemde olan konulardan biride brent petrol fiyatları. Bir yükselip bir düşüşe geçen brent petrolün en son fiyatı nedir? Brent petrolün uluslararası piyasalarda durumu nedir? detaylar haberimizde..

24.05.2022-12:58 - (Son Güncelleme: 24.05.2022-12:58) Brent petrol varil fiyatı ne kadar? 24 Mayıs 2022 brent petrol fiyatı: 1 varil brent petrol kaç dolar?

Dün gün içinde 111,59 dolar civarına yükselmiş olan Brent petrol varil fiyatı, gün sonunda 110,78 dolar seviyesi gördü. Brent petrol varil fiyatı ise bugün saat 09.25 sonrasında kapanış fiyatına göre yüzde 1,3 azalışa geçerek 109,36 doları gördü. Aynı dakikalar içinde Batı Teksas türü (WTI) ham petrol varil fiyatı ise 108,87 dolar üzerinden alıcını buldu.

Fiyatlara gelen düşüş, petrol piyasasında olan arz daralmasını ve ABD'de seyahat sezonunun açılacak olmasına karşın küresel ekonomi gerilemesi beklentileri ve bunlara bağlanan açıklamalar ve Çin'de başlayan devam eden Kovid-19 kısıtlamaları etkili olmuştur.

Uluslararası Para Fonu Başkanı olan Kristalina Georgieva, İsviçre’nin kasabalarından biri olan Davos'ta düzenlenmiş olan Dünya Ekonomi Forumu'nda (WEF) bu senenin küresel ekonomi açısından zor bir sene olacağını açıkladı.

Georgieva, "2022'nin zor bir yıl olacağını düşünüyoruz. Bununla birlikte birçok ülkede emtia fiyat şoku geliyor. Özellikle dikkatinizi çekmek istediğim şok, geçen haftaki tam fiyat şoku. Çünkü belki de ekonominin daha zorlu sulara girdiği hissi. Petrol fiyatı düştü ama gıda fiyatları yükselmeye devam ediyor." dedibrent petrol

Çin'in ticaret merkezi olan Şanghay'da 1 Haziran tarihinden itibaren Kovid-19 sebebiyle alınmış olan tedbirleri hafifletip normalleşmeye başlanılması beklenirken, Pekin'de vaka sayısındaki artış bölgeye yeni kısıtlamalar uygulanabileceği düşülmesi endişelerin çoğalmasına neden oldu.

Nüfus sayısı 21 milyonu geçen metropol şehirde, Şanghay'da ki duruma benzeyen bir kapanma gerektiren yayılmanın yaratmış olduğu endişe sebebiyle alınan tedbirler sürdürülüyor.

Diğer yandan ise, ABD'de 30 Mayıs Anma Günü'nden eylül ayı gelen kadar devam etmesi düşünülen yoğun seyahat sezonu yaklaşmış olması petrol taleplerinin yükseliş beklentisini arttırıp fiyatları aşağı yönde hareket etmesini kısıtlamaktadır.

Selin Doğan
selindogan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal