Boyun ağrısı neden olur? Boyun ağrısına ne iyi gelir? Boyun ağrısını geçirecek 6 çözüm

Boyun ağrıları bireyin günlük yaşamında çok sık karşılaştığı sorunlardan biri. Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Selçuk Göçmen boyun ağrısı çekenlere dair 6 etkili öneriyi sıraladı. Bu yöntemleri uygulayarak ağrılarınızı sonlandırabilirsiniz.

03.04.2022-16:00 - (Son Güncelleme: 03.04.2022-16:17)

Boyun ağrıları günlük yaşamın en sık karşılaşılan problemlerinden biri. Bazı boyun ağrılarının boyun fıtığını da işaret edebileceğine dikkat çeken Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Selçuk Göçmen, ''Boyun veya koldaki sürekli ağrı ya da güçsüzlük, el ve kolun kullanımını kısıtlayabilir. Bu durum çalışma hayatını da kötü etkileyebilir'' diye aktardı.

Bilgisayar kullanımının iş yaşamında vazgeçilmez bir öğe olması boyun ağrılarının da artmasına yol açıyor. Ağır işlerde çalışanlar, masa başı yoğun bilgisayar kullanımı gerektiren ofis işlerini yapanlar, öğretmenler ve şoförlerin meslekleri sebebi ile boyun ağrılarına yatkın olduklarını söyleyen uzman isim, ''Ancak boyun ağrıları ile boyun fıtığını karıştırmamak gerekir'' dedi.

Boyun fıtığı idrar kaçırmanıza yol açabilir!

Boyun fıtığının, boyun omurları arasındaki kıkırdağın omurilik kanalına doğru yer değiştirmesi neticesinde kola gelen sinirlere ve omuriliğe baskı yapması ile ortaya çıktığını söyleyen Doç. Dr. Selçuk Göçmen, şöyle dedi: ''Boyun fıtığı kollara doğru yansıyan ağrıya, sızlamaya, his kaybına ve kuvvet kaybına yol açabilir. Kişi idrarını tutamaz hale gelir” diye belirtti. Boyun fıtığında ağrının tek taraflı omuzdan başlayıp ele ve parmaklara kadar uzanabildiğini aktaran Doç. Dr. Selçuk Göçmen şunları söyledi: “Bazı hastalarda ağrı sırta ve kürek kemiklerine doğru yayılabilir, parmaklarda uyuşma olabilir. Elde kuvvetsizlik olup, hasta eline aldığı ağır cisimleri düşürebilir. Sıcak ve soğuğu ayırt edemeyebilir.''

Boyun ağrısı neden olur?

Boyun fıtıklarının çoğunlukla cerrahi tedaviye gerek kalmadan düzelebildiğini söyleyen uzman isim, şunları söyledi: ''Bu yüzden boyun fıtığından kaynaklanan ağrıyı azaltmak için öncelik, cerrahi dışı seçeneklerdir. Bunlar; dinlenme, boyunluk kullanarak boyun hareketlerini kısıtlama, ödemi azaltan ve ağrıyı kontrol eden ilaçlar, fizik tedavi, egzersiz veya enjeksiyon tedavisi içeren uygulamalardır.''

Cerrahi olmayan tedavinin iyileşme sağlamadığı takdirde boyun fıtığı ameliyatının da gerçekleştirilebildiğini aktaran Göçmen, ''Boyun fıtığı ameliyatları, gelişen teknolojiyle oldukça kolaylaştı. Operasyon tek seviye boyun fıtığı için 1- 1 buçuk saat sürebiliyor ve hasta 24 saatten kısa bir sürede evine gidebiliyor'' dedi.

Boyun ağrılarını azaltmak için 6 öneri

Boyun ağrısı nasıl geçer?

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Selçuk Göçmen konuşmasını sonlandırırken boyun ağrısı çekenlere 6 önemli tavsiye vererek şunları söyledi: ''Çalışırken boynun doğal pozisyonunun bozulmamalı. Bilgisayar kullanırken ekranın göz hizasında, baş- boyun dik ve gövde ile aynı hizada olmalı. Monitör ile göz arası mesafe ise yaklaşık 50-65 cm olmalı. Klima, rüzgâr gibi boynunuza doğrudan hava akımlarını engelleyin. Özellikle soğuk havalarda boynu koruyucu kıyafetler tercih edilmeli. Terledikten sonra yine boyun mutlaka korunmalı. Uzun süre aynı pozisyonda kalmamaya özen gösterilmeli. Yarım saatte bir pozisyon değiştirip, saat başı 5-10 dakika mola verilebilir. Bu sürede boyun ve ofis egzersizleri yapılmalı. Sık telefon görüşmesi yapılıyorsa, kulaklık biçimindeki telefon ahizeleri tercih edilmeli. Kullanılan yastık, boyun boşluğunu desteklemeli. Çok yüksek veya alçak yastık kullanmamaya dikkat edilmeli. Özel ortopedik boyun yastığı kullanmak kişinin seçimine kalmış bir şey ve eğer fayda gördüğüne inanılıyorsa kullanılabilir. Yolculuklarda boynu destekleyen özel yastıklar kullanmaya da özen gösterilmeli. Boyun bölgesine yönelik verilmiş egzersizler her gün yapılmaya dikkat edilmeli.''

Boyun ağrısı için doğal kür tarifi

Elma sirkesi ile boyun ağrısını geçirebileceğinizi biliyor muydunuz?

Boyun ağrısı nasıl geçirilir?

2 çay kaşığı su ile 2 çay kaşığı seyreltilmemiş elma sirkesini karıştırın. Kağıt havluyu bu karışıma batırarak ağrılı alana koyun. Bu şekilde 1 ila 2 saat bekletin. Ağrılarınızda azalma meydana gelecektir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal