07.03.2021-14:02 (Son Güncelleme:07.03.2021-14:02)


1

Üçüncü Dalga Kapıda mı?

Üçüncü Dalga Kapıda mı?

Kısıtlamaların normalleşmeye başlamasıyla birlikte, insanlar özlediği sosyal yaşantıya yasaklar biter bitmez geri döndü. Hal böyle olunca sokaklar doldu taştı.



2

Kısıtlamasız ilk cumartesi herkesi korkuttu. Tabloyu değerlendiren uzmanlar, 'Böyle sürdükçe pandemi bitmez. Kafeler, lokantalar bu şekilde dolar taşarsa nisan ayında üçüncü dalgayı görürüz' uyarısında bulunuyor.



3

Restoranlarda Yer Kalmadı

Restoranlarda Yer Kalmadı

İstanbul'un sahillerinde yürüyüş yapanlar, balık tutanlar, yanlarında getirdikleri sandalyelere oturanlar büyük kalabalık oluşturdu. Sahil restoranlarında yer kalmadı. Sahile ulaşmak isteyenlerin araçları uzun araç kuyruklarına neden oldu.



4

Trafik Yoğunluğu %80 Çoğaldı

Trafik Yoğunluğu %80 Çoğaldı

Eminönü Meydanı da eski kalabalık günlerine geri döndü. Taksim ve İstiklal Caddesi'nde de insan kalabalığı nedeniyle adım atacak yer kalmadı. Trafik yoğunluğu, öğleden sonra yağmurun da başlamasıyla yüzde 80'lere ulaştı.



5

Uzmanlar: 'Bu pandemi böyle asla bitmez' dedi. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Gönen, son birkaç gündür hastanelere başvuru sayısında bir miktar artış olduğunu belirtirek, 'Kafeler, lokantalar böyle dolar taşarsa Nisan ayında üçüncü dalgayı görürüz. Nişantaşı'nda kafe ve kapalı mekanların dolup taştığını gördüm. Trafik her yerde kilitlenmiş durumda. İnsanlar bunaldı ancak dikkatli olmalıyız. Bu şekilde devam edersek maalesef yine kötü günler bizi bekliyor' dedi.



6

Vaka Artışları Çoğalacak

Vaka Artışları Çoğalacak

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Erk, yeni normalleşme sürecinin erken olduğunun ısrarla altını çizerek, 'En son söyleyeceğimi ilk baştan belirteyim, İstanbul gibi metropolde bu davranış biçimiyle pandemi sürer gider. Haftalar sonra bir işim dolayısıyla Bakırköy'e gittim. Gördüğüm manzara gerçekten korkuttu. Sokaklar insan yığınlarından geçilmiyor. Umarım olmaz, umarım kimsenin canı yanmaz ama birkaç hafta sonra çok ciddi vaka artışları göreceğiz. Caddeler, sokaklar arabalardan insanlardan geçilmez durumda. Vatandaşlara kapalı, dar alanlardan uzak durmaları gerektiğini söylemekten dilimizde tüy bitti. Maske kullanımımız da sorunlu. Bazı kişiler bir maskeyi günlerce takıyor' dedi.



7

Artış Karadeniz'deki Tablo İle İlgili

Artış Karadeniz'deki  Tablo İle İlgili

Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan da mevcut görüntülerin devam etmesi durumunda vaka sayılarının ciddi oranda artacağına değinerek, 'Son bir haftalık dönemde az da olsa tırmanışa geçen vaka artış sayısı Karadeniz'deki tablo ile ilintili.



8

Karadeniz'den her gün binlerce insan İstanbul'a geliyor. Asıl tabloyu ise üç hafta sonra görmeye başlayacağız. İstanbul'da vaka artışı kaçınılmaz olacak. İnsanların pandemiyi ne derece anlayıp anlamadığını bir yıllık süreçte görmüş olmamız gerekiyor. 'Biz bu işi başardık, artık tehlike geçti' algısı yaratarak normalleşmeye giderseniz, vatandaş da tedbirleri gevşetir. Mevcut görüntüler sürdükçe pandemiyi atlatamayız' şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR