Borsada 'Yukarı Adım Kuralı' Sürüyor

Borsa İstanbul, BIST-50 endeksindeki hisselerde uygulanan açığa satış işlemlerinde yukarı hamle kuralının bugün için de uygulanacağını bildirdi.

26.03.2021-09:18 - (Son Güncelleme: 26.03.2021-09:18) Borsada 'Yukarı Adım Kuralı' Sürüyor

Borsa İstanbul'un Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) tarafından yayımlanan açıklamasında, açığa satış işlemi gerçekleştirebilen paylarda açığa satış işleminin, açığa satışa husus olacak sermaye piyasası aracının en son uygulanan işlem fiyatından daha fazla bir fiyat üzerinden yapılabileceği ifade edildi.

Yapılan açıklamada, açığa satışa husus olan sermaye piyasası aracının en son uygulanan fiyatının bir önceki fiyata kıyasla daha yüksek olması durumunda, açığa satış işleminin en son uygulanan fiyat düzeyinden de gerçekleştirebileceğinin altı çizilerek, "Gün içinde sahip olunmadan yapılan ve daha sonra aynı gün içinde yapılan alımlarla kapatılan satışlar da açığa satış kapsamında olduğundan yatırımcılarımız ve yatırım kuruluşlarımız tarafından bu nitelikteki satışlara ilişkin emirlerin de açığa satış seçeneği işaretlenmek suretiyle iletilmesi hususunda gerekli dikkat ve özenin gösterilmesi önem arz etmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Sermaye Piyasası Kurulu hükmü gereğinde BIST-50 endeksinde olan oranlarda açığa satış işlemi gerçekleştirebiliyor. Borsa İstanbul, 23 Mart tarihinde yaptığı açıklama ile konu lan paylarda bir gün boyunca uygulanmak üzere açığa satış işlemlerinde yukarı hamle kuralının uygulanmasına karar almış, sonraki zamanlarda da bu uygulamaya devam etmişti. Yapılan açıklamayla yukarı adım kuralı bugün de uygulamayı konacak.


 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal