Borsada Yukarı Adım Kuralı Bugün de Uygulanacak

Borsa İstanbul, BIST-50 endeksinde olan hisselerde açığa satış işlemlerinde yukarı hamle kuralının bugün de uygulanacağını açıkladı.

25.03.2021-10:00 - (Son Güncelleme: 25.03.2021-10:00) Borsada Yukarı Adım Kuralı Bugün de Uygulanacak

Borsa İstanbul'un Kamuyu Aydınlatma Platformu tarafından (KAP) yayımlanan açıklamasında, açığa satış işlemi gerçekleştirilen paylarda açığa satış işleminin, açığa satışa husus olacak sermaye piyasası aracının en son yapılan işlem fiyatından daha fazla bir fiyat üzerinden yapılabileceği ifade edildi.

Yapılan açıklamada, açığa satışa husus olan sermaye piyasası aracının en son görülen fiyatının bir önceki fiyattan daha fazla olması durumunda, açığa satış işleminin en son yapılan fiyat düzeyinden de yapılabileceğinin altını çizerek, "Gün içinde sahip olunmadan yapılan ve daha sonra aynı gün içinde yapılan alımlarla kapatılan satışlar da açığa satış kapsamında olduğundan yatırımcılarımız ve yatırım kuruluşlarımız tarafından bu nitelikteki satışlara ilişkin emirlerin de açığa satış seçeneği işaretlenmek suretiyle iletilmesi hususunda gerekli dikkat ve özenin gösterilmesi önem arz etmektedir." diye konuştu.

Sermaye Piyasası Kurulu kararı gereğince BIST-50 endeksinde bulunan oranlarda açığa satış işlemi gerçekleştirebiliyor. Borsa İstanbul, 23 Mart tarihinde yaptığı açıklamayla konu olan paylarda bir gün boyunca geçerli olarak açığa satış işlemlerinde yukarı hamle kuralının uygulanmasına karar almış, geçen gün d bu uygulamaya devam etmişti. Bugünkü açıklamanın ardından yukarı adım kuralı bugün de uygulanacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal