Borsa ve Altın Yükseldi, Dolar Geriledi

Ekonomi ve finans piyasalarına yönelik destek adımlarının art arda gelmesinin olumlu etkilediği piyasalarda, hisse senetleri ile altın fiyatı arttı, döviz kurları ise geriledi.

24.03.2020-17:56 - (Son Güncelleme: 24.03.2020-17:50) Borsa ve Altın Yükseldi, Dolar Geriledi
Ekonomi ve finans piyasalarına yönelik destek adımlarının art arda gelmesinin olumlu etkilediği piyasalarda, hisse senetleri ile altın fiyatı arttı, döviz kurları ise geriledi.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) dün akşam açıkladığı sınırsız parasal genişleme programı sonrasında dolar öteki para birimleri ve emtialar karşısında değer kaybederek, pay piyasalarında artışlar % 7'ye yaklaştı. Altının gram fiyatı da dolar kurundaki gerilemeye karşın ons fiyatındaki yükselişe paralel olarak değer kazandı.

Fed'in geçtiğimiz gün açıkladığı açık uçlu parasal genişleme kararının akabinden bugün Asya borsalarıyla başlayan olumlu hava, Avrupa ile Türkiye'de de karşılık aldı.

BIST 100 endeksi saat 17.10 itibariyle önceki kapanışa kıyasla neredeyse % 6 değer kazanarak 89.000 puanın üzerine çıkarken, dolar kuru % 2'ye yakın azalarak 6,4450'ye kadar indi.
Altının gram fiyatı da 336 TL'yi görmesinin akabinden şu dakikalarda 332 TL seviyesinde dengelendi.

Analistler, başta Fed olmak üzere bütün merkez bankalarının Covid-19 salgınının ekonomiye etkilerini azaltmak için genişlemeci adımlar attığını ifade ederek, yurt içinde de ekonomi yönetiminin yanında, kamu ile özel bankaların da birbiri ardına açıkladığı destekleme paketlerinin hisse senedi piyasasını pozitif etkilediğini belirtti.

Coronavirüs salgınıyla ilgili haber akışının bundan sonra da piyasalarda dalgalanmalara sebep olabileceğine vurgu yapan analistler, dolardaki zayıflamanın piyasalarda risk iştahının artmasını temin ettiğini belirtti.
Analistler, teknik olarak BIST 100 endeksinin 89.000 üzerinde kalıcılık sağlaması halinde kısa süreli yükseliş trendi içinde hareket edebileceğinden söz ederek, dolar/TL'de de 6,50'nin altında yeni hedefin 6,42 olacağını belirtti.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal