Haber365 | Haber, Haberler, Son Dakika Haberleri
16 Ekim 2019
  • Istanbul 19.44°
  • Ankara 18.33°
  • Izmir 20°
İmsak 05:45
Güneş 07:09
Öğle 12:55
İkindi 15:59
Akşam 18:31
Yatsı 19:50
BIST95.258
Dolar5,9236
Euro6,5386
Altın
1 | 12

Börek Çeşitleri Ve Tarifleri

Malzemeler

3 yufka
500 gr kıyma
1 büyük soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 yumurta sarısı
Üzeri için

Susam
Çörekotu

Fırında çiğ börek Nasıl Yapılır
Kıymayı bir kaba alın. Soğanı rendeleyip kıymaya ilave edin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Bir yufkanın tamamını düz bir alana yayıp üzerini fırça yardımıyla yağlayın. Yufkanın tam ortasına hazırladığınız kıyma harcından yayın. Kenarından tutup diğer yarısının üzerine katlayın ve çok sıkmadan sarın. Uçlarından tutup içe doğru kıvırın ve yağlanmış fırın tepsisine alın. Aynı işlemi diğer yufkalar için de tekrarlayın. Hazırladığınız börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Üzerine susam ve çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Bunlarda İlginizi Çekebilir