Boomer Ne Demek?

Son dönemde gençler arasında oldukça popüler olan 'boomer' kelimesi, konuşma dilinin bir parçası haline geldi. Peki, ok boomer ne demek, boomer kelimesi nasıl ortaya çıktı, baby boomer ve boomer kalmak nedir?

23.05.2021-13:30 - (Son Güncelleme: 20.01.2022-10:08) Boomer Ne Demek?

2019 yılından beri internet kullanan gençler arasında popülerlik kazanan, baby boomer neslinin basmakalıp olarak belirtilen tutumlarını reddetmek yahut alay etmek için kullanılan bir slogan ve internet fenomen sözcüğüdür boomer. Sosyal medya içerisinde gündem olan Boomer kelimesi büyük bir merak ile araştırılıyor. Özellikle gençlerin yaygın olarak kullandığı bu kelime boomer kalmak, boomer olmak, baby boomer gibi ifadeler ile yer alıyor.

NE DEMEK?

Genç kitlenin sıkça kullanmış oldukları sosyal medya ağı içerisinde söz konusu nesle karşı kullanmış olduğu "OK boomer" ifadesi, "Tamam babalık, haklısın" "Yav he he moruk" gibi ifadelere geliyor. Küçümseme, alay etme maksadı taşıyan bu ifade, bu nesli çağa ayak uyduramadıkları ve gençleri anlamadıkları için eleştirel bir nitelikte kullanılıyor. Bu ifade ilk kez bir yaşlı adamın videosu içerisinde "Y ve Z kuşaklarının Peter Pan Sendromuna sahip olduklarını, hiç büyümek istemediklerini ve gençlik dönemlerinde sahip oldukları ütopik ideallerinin de bir şekilde yetişkinliğe evrileceğini düşündüklerini" söylemesi ile birlikte ortaya çıkmıştır.

OK BOOMER NEDİR?

OK boomer, 2019 yılından itibaren internet alemi içerisindeki gençler arasında popülerlik kazanmış olan, baby boomer neslinin basmakalıp olarak belirtilen tutumlarını reddetmek yahut alay etme maksadıyla birlikte kullanılan bir slogan ve internet fenomeni olarak tanımlanabilir. Bu ifadenin, yaşlı jenerasyonlara karşılık olarak 2019 yılında bir TikTok videosu içerisinde ilk kez yaygın bir biçimde kullanımı dikkat çekmiş olduğu halde, bundan yıllar önce kullanılmıştır. İfade bazıları tarafından yaş ayrımcılığı olarak görülüyor olsa da, bir Yeni Zelanda milletvekili olan Chlöe Swarbrick'in diğer bir üyeye cevabı olarak kullanması dahil olmak üzere, yaşlı neslin de kullandığı örnekler vardır.

Boomer Ne Demek

BOOMER KALMAK NE DEMEK?

Toplum içerisinde daha çok kullanımı bulunan "konuya Fransız kalmak" ifadesi, günümüz gençlerinde "boomer kalmak" olacak şekilde güncellendi. Bu ifade, gelişmelerden ve gündemden geri kalanlar için alay amacı ile kullanılıyor.

BOOMER KELİMESİ ORTAYA ÇIKIŞI NASIL?

"OK boomer", ifadesi, kimliği belirsiz yaşlı bir adamın bir TikTok videosundayken konuştuğu şeylere tepki olarak popülerlik kazanmıştır. Videosunda "Y ve Z kuşaklarının Peter Pan Sendromunu taşıdıklarını, hiç büyümek istemediklerini ve gençlik dönemleri içerisinde sahip oldukları ütopik ideallerinin de bir şekilde yetişkinliğe evrileceğini düşündüklerini" ifadelerini kullanmıştır. İfadenin kullanımı ilk kez bir Reddit yorumunda, yaygın kullanımından 10 yıl önce, 29 Ocak 2009 tarihinde görülmüştür.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal