Bolu'da 700 Yıllık Gelenek Devam Ediyor

Bolu’da geçmişten gelen dua geleneği hiç aksamadan devam ediyor. Mudurnu ilçesinde 7 asırdır her cuma edilen esnaf duası geleneği, ramazan ayı boyunca da devam ettirildi.

16.04.2021-15:45 - (Son Güncelleme: 16.04.2021-15:45) Bolu'da 700 Yıllık Gelenek Devam Ediyor

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde bulunan Demirciler Çarşısı'nda 712 senedir Cuma günleri sela okunmasının ardından edilen esnaf duası, ramazanın ilk cuma gününde koronavirüs önlemlerine uyularak yapıldı. 

Hayırlı ve bereketli kazanç için dualar yapılan geleneğe göre, ayakta çalışan esnafın oturarak, oturarak çalışanların ise ayakta yaptığı duaya çevredekilerde katıldı. Yapılan duanın ardından vatandaşlar, ilçedeki camilerde ramazanın ilk cuma namazını kıldı. 

AHİLİK KÜLTÜRÜNÜ YAŞATMAYI SÜRDÜRÜYOR 

Tarihi İpek Yolu'nda bulunan, Osmanlı kasabası Mudurnu, tarihi yapılarını korumanın yanı sıra Ahilik kültürünü yaşatmayı devam ettiriyor. Esnaflar içinde yardımlaşmayı sağlamak ve iş ahlakının sağlanması için kurulan Mudurnu’da hala aktif olarak devam ediyor. Ahiler yüzyıllardır Demirci Çarşısı ve Orta Çarşı’da cuma selası sonrası esnaf duası adını verdikleri geleneği devam ettiriyor. 

DUA SIRASINDA EKMEK DAĞITILDI 

Duanın yapıldığı esnada, normalde oturarak çalışan bir esnaf ayakta, ayakta çalışan bir esnaf ise oturarak dua ediyor. Dua sırasında da insanlara ekmek dağıtılıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal