BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı, Gazze'ye Aşı Talep Etti

BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı, Gazze'ye daha fazla aşı tedarik edilmesi çağrısı yaptı. Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı Gazze Direktörü Schmale, abluka altındaki bölge sakinleri için yeni tip koronavirüse karşı daha fazla aşı sağlanması çağrısında bulundu.

24.02.2021-16:59 - (Son Güncelleme: 24.02.2021-16:59) BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı, Gazze'ye Aşı Talep Etti

Gazze kentindeki Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansına (UNRWA) ait sağlık merkezinde Kovid-19 aşısı vurulan Matthias Schmale, burada yaptığı kısa açıklamada, bölge sakinlerini, yürütülen ulusal kampanya çerçevesinde aşı olmaya teşvik etti. 

Schmale, İsrail, Filistin yönetimi ve uluslararası toplumdan, Gazze sakinlerinin ihtiyaçlarını karşılamak adına daha fazla aşı tedarik etmek için çalışmalarını talep etti.  

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, iki gün önce Kovid-19'la mücadele kapsamında sağlık çalışanları başta olmak üzere aşı kampanyasının başladığını açıkladı.  

Bakanlık daha önce de Gazze'ye ulaşan tüm Kovid-19 aşılarının, Rus SputnikV aşısı olduğunu duyurmuştu. 

Sağlık Bakanlığı verilerine göre, Gazze'de bugüne kadar salgın nedeniyle 546 kişi hayatını kaybetti, enfekte olan kişi sayısı da 55 bine yaklaştı. 

İsrail, yaklaşık 2 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi'ni 2006'dan bu yana abluka altında tutuyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal